KONAČNO POBJEDA
Zadar pred 6000 gledatelja pobijedio Cibonu!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 5.3.2011 u 22:52.
ZDNews.hr

Devan Downey Foto: Luka Gerlanc VOX


Tornado i Torcida za pet!


Košarkaši Zadra od prve do posljednje minute imali su bučnu podršku zadarskog Tornada i splitske Torcide, koja se nakon utakmice NK Zadar - HNK Hajduk zaputila prema Krešinoj dvoarni. Prema najavama, navijači Zadra i Hajduka zdušno su bodrili Zadrane do izuzetno važne pobjede. Ono što je najvažnije, nije zabilježen niti jedan incident, a navijanje je bilo na vrhunskoj razini.
Košarkaši Zadra pred 6000 svojih pristaša uspjeli su doći do nove pobjede koja će im podosta značiti u igri za ostanak u ligi. Iako ovom pobjedom sam ostanak u ligi nije zajamčen, da su nedaj Bože Zadrani danas izgubili (Crvena zvezda je jučer svladala Široki), Zadar bi već sad vrlo vjerojatno bio i definitivno otpisan. No, srećom to se nije dogodilo.

Zadrane je do ove vrlo važne pobjede predvodio Devan Downey koji je zabio 20 koševa uz čak 8 asistencija. Ništa lošiji od njega nije bio ni Brandon Brown sa 22 koša i čak 7 skokova. U redovima poražene Cibone, bolji od ostatka momčadi bio je Vrbanc sa čak 30 ubačaja.

Dobro su Zadrani otvorili utakmicu, u prvih nekoliko minuta uspjeli su doći do čak 15 koševa razlike, no do kraja četvrtine Cibona stiže prednost, te prva dionica susreta završava sa 3 koša viška za Zadar. Do poluvremena, ta je prednost rasla, pa je tako nakon prvih 20 minuta na semaforu svijetlio rezultat 46-38. Igra Zadra najbolje je funkcionirala kad je momčad RAZIGRAVAO Devan Downey, a na Carevo forsiranje šuteva preko ruke, te podužeg zadržavanja lopte, nebrojeno puta je reagirala iživcirana publika koja je u više navrata od trenera Grdovića tražila da Cara izvadi iz igre.

Treća dionica susreta protekla je u dominaciji gostiju iz Zagreba. Za 10 minuta Zadar je postigao svega 14 koševa, a Cibona 22. Ipak, Zadrani su se uspjeli stabilizirati do kraja utakmice, te je susret završio pobjedom Zadra 93-88. Bravo za košarkaše Zadra i za kraj, bravo za trenera Grdovića na uspješnom debiju!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.