PRVA HNL
Vinkovci: Zadar se kući vraća s osvojenim bodom!
Piše: Sportnet.hr | Objavljeno 1.3.2011 u 18:42.
ZDNews.hr

Želimir Terkeš (u plavom dresu) Foto: Arhiva


Cibalia i Zadar odigrali su 0:0 u posljednjoj utakmici 19. kola HNL-a, odigranoj danas u Vinkovcima. Ovakvim raspletom zadovoljniji će, nesumnjivo, biti Zadrani, koji su od 63. minute igrali s igračem manje.

Nogometaše Cibalije i Zadra dočekali su sasvim pristojni uvjeti za igru, ako uzmemo u obzir vremenske (ne)prilike koje su minulog tjedna pogodile ovaj dio Hrvatske. Rezultat je to marljivog rada ekipe za održavanje terena, ali i općenito kvalitete vinkovačkog travnjaka, jednog od najboljih u HNL-u.

Pred oko 1000 gledatelja obje su momčadi utakmicu započele angažirano i rastrčano, a igru je, kao što se i očekivalo, većim dijelom diktirala Cibalia. Prvu opasniju situaciju pred zadarskim vratima domaća je momčad složila u 11. minuti, kada je Krešimir Prgomet neometan pucao pokraj vratnice s ruba šesnaesterca, nakon što mu je loptu izvrsno "podvalio" Radotić.

Sredinom prvog poluvremena živahno je bilo u domaćem šesnaestercu. Dvaput su Zadrani u vrlo kratkom razdoblju tražili najstrožu kaznu, no sudac Zlatko Šimčić oba je puta ostao nijem. U 21. minuti sporan je bio kontakt Matkovića iBanovića, dok su četiri minute kasnije u glavnim ulogama bili Lučić i Santini. Nakon što je raščistio jednu situaciju u svom šesnaestercu, domaći je stoper zahvatio Santinija po nozi, ali Šimčić je, kao što smo već rekli, pokazao da se igra nastavi.

Samo nekoliko trenutaka kasnije dogodio se najljepši trenutak prvog dijela. Poslije ubačaja Bartolovića s desne strane lopta se odbila do Frane Vitaića, koji sa 7-8 metara snažnim volejem tjera gostujućeg vratara Antonija Ježinu na bravuroznu reakciju. Bilo je to ujedno i posljednje uzbuđenje prije odlaska na odmor.

Početak drugog dijela utakmice donio je napadački puno orijentiranije Zadrane, koji, istina, nisu stvorili neku konkretniju prijetnju, ali su u par navrata preko neugodnih Mršića i Santinija pokazali da i oni imaju ambicija u ovoj utakmici. Nažalost po goste, baš kad se činilo da hvataju ravnotežu na terenu, Jakov Surać zaradio je drugi žuti karton na utakmici, tako da je Cibalia dobila neočekivan vjetar u leđa od najiskusnijeg zadarskog igrača. Igrala se tada 63. minuta susreta.

Po očekivanju, težište zbivanja se do posljednjeg Šimčićevog zvižduka preselilo u gostujuću polovicu, ali Cibalia tu terensku dominaciju nije uspjela materijalizirati. Zadrani su izdržali sve nalete domaćina i potpuno zasluženo kući nose bod, nakon utakmice koja, ako se uzmu u obzir uvjeti za igru, zaslužuje prolaznu ocjenu. Nedostajali su jedino pogoci.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.