NOVI PORAZ ZADRA
Zadar poražen od Budućnosti, Belić o zastavama i himnama
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.2.2011 u 22:00.
ZDNews.hr

Devan Downey Foto: Arhiva (Luka Gerlanc)


KK Zadar: Car 10, Batur 12, Ramljak , Dundović , Marčinković 9, Ivanov 9 (8 sk), Brown 12, Bilan 5, Pelczmann, Vlaić, Longin, Downey 16(5 sk, 4 as, 4 ukr).

KK Budućnost: Ščekić 16, Mihailović 2, Popović 2, Otašević, Dragičević 23, Simonović 12 (7 sk), Kadziulis, Dubijević, Đukanović 10, Mitrović 5, Šehović 8 (8 sk), Milošević .

Suci: Damir Javor (SLO), Andrej Lovšin (SLO), Sašo Petek (SLO)

Rezultat: 78-74 (13:15, 23:25, 22:17, 16:21)

Košarkaši Zadra poraženi na domćem terenu u 21. kolu NLB lige od podgoričke Budućnosti rezultatom 78-74. Gosti su dobro krenuli preko Simonovića i Šehovića, a za istaknuti je i podatak kako je Zadar u prvih pet minuta postigao svega dva koša. Prva dionica završena je prednošću gostiju 13-15. U prvoj četvrtini bilo je nekoliko sudačkih odluka koje su bile i više nego dvojbene, da bi ta situacija u drugoj dionici potpuno eskalirala. Objektivno, Zadar je u više navrata oštečen od strane slovenskih sudaca. I dok su se Zadru sudili faulovi koji se inače ne sude, gostima su nerijetko tolerirani koraci, igranja nogom i što sve ne. Koševima Mihailovića, kasnije i danas nerješive enigme za zadarsku obranu, Dragičevića, gosti su uspjeli doći do najveće prednosti na utakmici, 15-29 (+14). Do kraja poluvremena Zadar je uspio smanjiti na 4 razlike. Car je jednim pogođenim slobodnim bacanjem pogodio za 36-40.

Koševima Downeya, prvo dvicom, zatim i tricom, Zadar je djelovao angažiranije u napadu. Brown je ubrzo postigao tricu za 47-45 i to je bilo prvo Zadrovo vodstvo na utakmici. Koševima Ivanova, kasnije Batura i Downeya, Zadar je opet poveo, ali samo s jednim košem razlike. Koševima Cara, kasnije i Marčinkovića, Zadar je otišao na +3. S druge strane, aktivini su bili Dragičević i Đukanović koji postiže tricu za novo vodstvo gostiju. Do kraja utakmice Zadrani nisu uspjeli doći do toliko željenog izjednačenja. Koševima Ščepića završena je utakmica, a gosti su slavili sa 4 koša razlike, 74-78.

Belić: Ne bojim se diplomatskog, Amerikanci ne cijene Hrvatsku zastavu i himnu kao i svoju

Upitan o statusu Chestera Masona, Belić je reagirao burno, vjerojatno i preburno, no na opetovani upit kolege novinara boji li se da je svojom izjavom izazvao diplomatski skandal, Belić je kazao kako Amerikanci ne cijene svoju zastavu i himnu kao i našu.

- Igračima smo kazali da će klub svoje obaveze prema njima izvršiti. Pored toga smo ih podsjetili na činjenicu da oni ugovorom imaju zagarantiranu isplatu svojih novaca, jer njih štiti HKS i FIBA, prema tome, prema tome, Mason se nije primjereno ponašao, nije dolazio ni na treninge. Da se Mason i pojavio na današnjoj utakmici, on ne bi igrao jer smo se dogovorili tako, ne može on unositi nemir u svlačionicu. Odlučili smo da definitivno raščistimo s njim. Što se njega tiče, to je gotova priča. U budućnosti će se klub tako ponašati prema svima, ne može nitko klub ucjenjivati, posebno u situaciji kad oni znaju da će se kad-tad naplatiti. Znate i priču s Boisom, na kraju se oni svi naplate i to definitivno nije razlog. Drugo, moramo uočiti da je to definitivno jedan drugačiji mentalitet. Kad dođu Amerikanci, oni jednostavno ne razumiju nas i njima je samo važan novac. Vi ste vidjeli koliko oni cijene svoju zastavu i svoju himnu, ali koliko cijene svoju, toliko ne cijene nas ni našu. Prema tome, ubuduće ćemo dobro razmisliti koga ćemo i kako dovoditi. Takvi igrači kakvi dolaze ovdje, mi ih možemo na lopatu ovdje proizvoditi. I to će biti naša daljnja orijentacija - riječi su Nebojše Belića, v.d. generalnog menadžera KK Zadar.
Ja sam samo rekao da je on ne cijeni i ne poštuje kao svoju, to je sigurno. Ne ustručavam se ni diplomatskog skandala, ako već tako hoćete - kazao je Belić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.