IVANE BATURE, POZLATILA TI SE RUKA!
NIJE U ŠOLDIMA SVE: ZADAR JE U FINALU KREŠINOG KUPA!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 9.2.2011 u 19:21.
ZDNews.hr

Zadrani slave! Foto: Index


Košarkaši Zadra na senzacionalan način uspjeli su večeras u kombiniranom sastavu pobijediti favoriziranu Cedevitu, te su tako izborili prolaz u finale kupa Krešimira Ćosića! Večeras su na parketu bespoštedno ginuli redom: Marko Car, Pavle Marčinković, Šime Olivari, Miro Bilan i Ivan Batur, dok su im podrška s klupe bili mladi Zadrani, jedan kadet i pet juniora Škara, Banić, Mujagić, Ivanov, Rutar i Bučaj.

Što reći nego kapa do poda, kapa do poda Marku Caru na fenomenalnoj organizaciji igre, kapa do poda mladim igračima Šimi Olivariju, Pavlu Marčinkoviću, Ivanu Baturu i Miru Bilanu koji su danas dokazali da se na njih mora ozbiljno računati i u normalnim utakmicama, a ne samo kada nema tko drugi igrati. Posebno ću tu istaknuti Ivana Batura. Ivane, pozlatila ti se ruka s kojom si u posljednjoj sekundi pogodio Zadrov 83. koš za pobjedu Zadra!

Slavlje Zadra!

Ako ovo nije dokaz da se na mlade Zadrane treba ozbiljno računati u budućnosti, onda ne znam što je. Mnogi su danas uoči utakmice podcjenjivali zadarske igrače, mnogi su bili uvjereni da je samo pitanje razlike s kojom će Cedevita 'pregaziti' Zadar, no dogodilo se upravo suprotno. Zadarski duh, zadarsko srce je proradilo u gore navedenim momcima, uz Bilana i Cara i dogodila se nevjerojatna senzacija nakon koje je sada već bivši trener Cedevite, Aco Petrović podnio neopozivu ostavku.

Ipak, ovo nije bio Jednodnevni izlet u Zagreb.

Evo što su nakon utakmice za ZadarSport kazali zadarski junaci Pavle Marčinković i Šime Olivari:

Pavle MarčinkovićPAVLE MARČINKOVIĆ: Neke sam komentare čuo, dosta smo podcijenjeni bili uoči odlaska u Zagreb na dvoboj s Cedevitom, međutim, osobno sam rekao svojim suigračima da spreme stvari za dva dana i da nema predaje, tko god bio s druge strane i u kojem god sastavu mi nastupili. Tako je i bilo. Mogli bi ovo slobodno nazvati senzacijom.

Ne samo da smo pokazali da se može pobijediti bilo koga, već smo bili smireni i nismo bili euforični u niti jednom trenutku na način da ih gledamo s 'velikim očima'. Mi smo ih doživjeli kao svaku drugu momčad, ali možda malo kvalitetniju. Sigurno je da smo imali dodatan motiv da im skinemo 'skalp' i eto, u tome smo uspjeli. Nismo se predavali, cijelu utakmicu smo držali visok nivo igre. Grizli smo svih 40 minuta i nismo spuštali tempo. Mislim da smo i više nego zasluženo pobijedili.

Šime OlivariŠIME OLIVARI: Spremili smo se na dolazak u Zagreb. Ovdje smo došli ostati dva dana, ne jedan. Nismo se došli predati, došli smo dati sve od sebe, što smo i učinili. Odigrali smo kako smo se dogovorili, igrali smo svoju igru svih 40 minuta. Mnogi su nas podcjenjivali, no mi smo se borili i igrali smo nas pet seniora, a bodrili su nas mladi juniori s klupe i jedan kadet. To su djeca 1993. godište, a jedan momak, Škara je i 1995. godište. Ovo je dokaz da zadarska djeca mogu igrati ozbiljnu košarku. Svaka čast svim mojim suigračima. Nije lako bilo igrati s Cedevitom koja u rotaciji ima 12 igrača, a nas je bilo samo pet.

BORIS MARIN, PREDSJEDNIK TORNADA POZIVA NAVIJAČE NA PUT U ZAGREB: Pozivamo sve navijače Zadra i one kojima je Zadar u srcu da s nama sutra (četvrtak) odu u Zagreb i da igračima Zadra damo podršku u lovu na osvajanje kupa Krešimira Ćosića. Polazak s Ljepotice bit će u 14 sati.

KK CEDEVITA – KK ZADAR 82-83 (27-20, 24-31, 14-11, 17-21)
KK Cedevita: Draper 12, Krstić, Troha, Wright 18, Rudež 3, Petrović 4, Vukušić 16, Kaštropil 9, Princ 5, Butorac, Edwards 12, Baždarić 3.
KK Zadar: Car 20 (6 skok, 7 asis.), Banić, Batur 15, Mujagić, Škara, Marčinković 17 (9 skok.), Olivari 17, A. Ivanov, Bilan 14 (13 skok.), Rutar, Bučaj.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.