TKO ĆE ODGOVARATI? NITKO!
Problemi su nastali radi nesposobne Uprave i lošeg vođenja kluba
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 8.2.2011 u 22:01.
ZDNews.hr

Vladimera Boisu sa parketa izvode suigrači Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra danas (srijeda) igraju polufinalnu utakmicu natjecanja koje nosi ime po velikanu zadarske, hrvatske i svjetske košarke, kup Krešimira Ćosića, protiv Cedevite. No, kako to obično biva, ne može proći ni jedan dan, a da se nešto (u najmanju ruku) čudno ne dogodi u gradu košarke.

Poznato je kako je Uprava KK Zadar prošle sezone s Vladimerom Boisom potpisala ugovor u izonosu od 180.000 eura, no taj iznos gruzijskom reprezentativcu nikad nije isplaćen. Ogorčeni Boisa, nakon više mjeseci čekanja, uputio je tužbu HKS-u, te je HKS, sukladno pravilniku, Zadranima zabranio da za kup Krešimira Ćosića prijave igrače koji su registrirani na početku ili tijekom natjecateljske sezone 2010-11. Ono što je Boisu posebno razljutilo je to da mu je nedavno obećana isplata zaostalog duga, a obećanje je dao, pa ga kasnije nije ispunio bivši generalni menadžer kluba, pa tako Boisa više nikome u KK Zadar ne vjeruje. S pravom. Ostaje samo jedna nejasna stvar, zbog čega je potpisan tako visok ugovori ako se znalo da ga se neće moći isplatiti, gdje je novac koji je bio prošle godine predviđen za isplatu Boise? Ili uopće nije bio predviđen? Ako i nije, tim gore. Uprava kluba time je dokazala da je nesposobna i nezrela za vođenje institucije kao što je KK Zadar.

Da se vratimo na samu utamicu. Zadrani će protiv Cedevite nastupiti s početkom u 17 sati i 30 minuta, no u kakvom sastavu, još uvijek nije poznato. Do zaključka ovog članka, Vladimer Boisa nije povukao tužbu koju je uputio HKS-u, pa zbog toga Zadar, kako stvari stoje, neće moći istrčati u punom sastavu. Svi igrači koji su registrirani naknadno za ovu sezonu nemaju pravo nastupa. Uz Cara, Batura, Olivarija, Marčinkovića, Bilana i Pelczmanna, (Vlaić vjerojatno neće nastupiti), Tiho Bujan bio je prisiljen registrirati kadeta Škaru, te juniore Mujagića, Rutara, Bučaja, Banića i Ivanova. Trener Bujan uoči odlaska u Zagreb kazao je kako očekuje od svojih igrača da odigraju angažirano i da daju sve od sebe. Kazao je i kako Uprava kluba pred njega nije stavila nikakav imperativ uoči utakmice.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.