BOISU JE IZIGRALA BIVŠA UPRAVA
Na Cedevitu s juniorom Banićem i kadetom Škarom!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 7.2.2011 u 19:54.
ZDNews.hr

Vladimer Boisa - želi svoje novce Foto: Arhiva


Pred košarkašima Zadra utakmica je polufinala kupa Krešimira Ćosića. Zadrani će snage odmjeriti sa Cedevitom. No, neće to biti jedna u nizu običnih utakmica iz razloga što se čelnici Košarkaškog kluba Zadar nisu se uspjeli dogovoriti sa svojim bivšim igračem, gruzijskim reprezentativcem, Vladimerom Boisom koji traži hitnu isplatu svih dugovanja!

Bivši kapetan Tomislav Ružić i Rok Stipčević odavno su pristali na obročnu otplatu, dok bivši krilni centar Zadra ipak ne želi popustiti unatoč tome što ga je iz Zadra kontaktiralo puno ljudi kako bi pronašli zajedničko rješenje. Kako se do rješenja nije moglo doći, a Boisa je i dalje inzistirao na hitnoj isplati svih dugovanja, trener Zadra, Tiho Bujan, u rosteru će imati kadeta, Davida Škrau, te juniora Emilija Banića. Poznata je i lista igrača koji nemaju pravo nastupa u kupu, a to su redom: Mario Dundović, Ive Ivanov, Chester Mason, Brandon Brown, Branimir Longin, Marko Ramljak i Devan Downey.

Direktor KK Zadar, Nebojša Belilć kazao nam je da Boisa ipak pristaje na obročnu isplatu, no za uzvrat traži garanciju za ostatak novca koju mu KK Zadar duguje. Tu je i nastao problem, jer Zadar nije mogao izdati takvu garanciju.

- Nakon dugih i napornih pregovora, nakon sati i sati razgovora, Vladimer Boisa nije htio pristati na obročnu isplatu, pa će tako Zadar u kupu morati nastupiti u bitno drugačijem sastavu. Boisa nije htio pristati ni na kakve kompromise, tražio je hitnu isplatu dijela duga, te bankovnu garanciju za ostatak, što mu nismo mogli dati – kazao nam je Belić.

Prema riječima samog Boise, on je ljut na bivšu Upravu KK Zadar jer su ga u više navrata prevarili. Unatoč lažnim obećanjima, nikad mu nije isplaćen obećani dio dugovanja.

- S obzirom da nisu ispunjeni uvjeti koje je klub trebao ispuniti prema igračima, kako je bilo rečeno, nemamo pravo koristiti igrače koji su licencirani za KK Zadar ove sezone. U principu Antonio Vlaić i Emilio Banić tada nisu bili u sastavu kada smo igrali kup (dok je Bujan vodio momčad Pet Bunara) tako da oni imaju pravo nastupa. U rosteru će biti i David Škara, mladi kadet Zadra – kaže Tiho Bujan, trener košarkaša Zadra.

Zadar će protiv Cedevite nastupiti u bitno oslabljenom sastavu, bez čak sedmorice igrača. Što Bujan može očekivati od takve momčadi, sastavljene od juniora, kadeta i nekolicine igrača koji ove godine još nisu praktički ni 'proigrali'?

- Mi smo u sastavu kakvom jesmo. To je neizbježno. Od svojih igrača, tko god bude u rosteru, tražit ću da odigra maksimalno dobro ida se ispoštuje ono što se dogovorimo i što ću tražiti od njih. Koliko ćemo napraviti i što, to ne znam. U svakom slučaju, tražit ću da se ispoštuju svi dogovori i da se odigra najbolje što se može, pa što bude – za kraj će trener Zadra, Tiho Bujan.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.