NOVI RAZIGRAVAČ ODUŠEVIO PUBLIKU
Zadrani na krilima maestralnog Downeya pregazili Igokeu
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 6.2.2011 u 20:04.
ZDNews.hr

Devan Downey Foto: 057info


Košarkaši Zadra pred 2000 gledatelja uspjeli su doći do izuzetno važne pobjede u borbi za o(p)stanak u NLB ligi. U 21. kolu momčad Tihe Bujana svladala je Igokeu iz Aleksandrovca rezultatom 89-65. Nakon uvjerljive pobjede, slobodno možemo kazati kako je ovo bila jedna od najboljih, ako ne i najbolja predstava košarkaša Zadra ove sezone. Novi razigravač, Devan Downey, 175 cm visoki Amerikanac u više navrata dizao je zadarsku publiku na noge svojim nevjerojatno preciznim asistencijama, prodorima i koševima.

Iako je rano za donositi bilo kakve zaključke, u Zadru, od odlaska Coreya Brewera ne pamtimo tako dobru igru jednog razigravača i to već na prvoj utakmici. Sve u svemu, Downey je danas u igri proveo svega 23 minute, postigao je 20 koševa uz 3 asistencije (bilo ih je barem 5 ili 6, a gdje gledaju ljudi sa zapisničkog stola, nije poznato). Pogodio je Downey i tri od pet ispucanih trica.

Devan DowneyU prvoj dionici susreta, Zadrani su primili svega 13 koševa, a zabili 21. Upravo zahvaljujući Downeyu, Zadar je djelovao potpuno drugačije nego što smo do sada imali priliku vidjeti. S gore navedenim 'playom', momčad je konačno bila razigrana. Ono što valja istaknuti je i to da je Zadar odigrao vrlo dobro i u obrani, limitiravši tako protivnika na svega 13 koševa u prvih 10 minuta igre. Pri rezultatu 47-27, deset sekundi prije isteka druge četvrtine, loptu je na centru preuzeo Downey. Čekao je 7-8 sekundi, a onda se poigrao sa obranom Igokee. Krenuo je prema košu, prvo je probio dvojicu igrača, da bi na kraju napravio 'step-back' te pogodio sa zvukom sirene za 49-27.

Na početku treće četvrtine bilo je jasno da se gosti neće uspjeti vratiti iz ovolikog deficita. U drugom poluvremenu, trener Zadra, Tiho Bujan, postavio je Masona na razigravačku poziciju. Ovaj mu je vratio također vrlo dobrom igrom. Za 18 minuta provedenih na parketu, Mason je postigao 14 koševa uz 6 skokova te 2 asistencije.

Imali su Zadrani kasnije i +31 (64-33), a posebno raspoložen danas je bio i centar Zadra, Miro Bilan koji je podijelio čak 3 'banane' suparničkim igračima. Odličan je danas bio i Ive Ivanov sa 14 ubačaja, a dobro je na parketu djelovao i mladi Ivan Batur sa 6 postignutih koševa. Pet minuta na parketu proveo je i Josip Pelczmann, uz učinak od 5 koševa. Sve u svemu, Zadrani su danas potpuno zasluženo slavili. Pobijedili su vrlo dobrog protivnika i što je najvažnije, pobjegli su s posljednjeg mjesta na tablici.

Miro Bilan: U Tornadu smo imali veliku podršku

Veliki pritisak je bio na nama. Ovu utakmicu smo morali pobijediti, pa smo tako u nju i ušli. Od početka smo pokazali da želimo pobijediti i da smo bolja momčad. Danas smo zasluženo slavili. Publika nas je držala, Tornado je navijao i u njima smo imali stvarno veliku podršku. Doduše, oni (Igokea) su igrali bez Chase-a, no danas je Downey odigrao maestralno i vodio nas ka toliko željenoj i zasluženoj pobjedi.

Ive Ivanov: Igrali smo po dogovoru i nismo im dali na nas iznenade

- Od početka smo u utakmicu ušli agresivno, znali smo koliko nam znači ova utakmica. U prvom poluvremenu smo napravili prednost od 20 koševa razlike, tako smo i u drugom dijelu nastavili igrati kako smo se dogovorili u svlačionici. Nismo im dali da naprave nikakvo iznenađenje, jer i sami ste svjedoci, u prijašnjim utakmicama znao nam se događati pad u igri početkom treće četvrtine. Ovaj put smo odigrali kako treba i zasluženo slavili.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.