PETI EUROPSKI PORAZ ZADRA
Zadar poražen i od Oostendea, Bujan: Pomogao bi i psiholog
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 1.2.2011 u 21:10.
ZDNews.hr

Brandon Brown Foto: ZadarSport (arhiva)


Gledatelja: 700

Suci: Boris Gabara (SVK), Ersan Kartal (TUR), Uros Obrknezevic (SRB)

KK ZADAR: Car 8, Batur 5, Mason 11, Dundović 2, Marčinković 8, Olivari 2, Ivanov 4, Brown 19, Bilan 10, Pelczmann 2, Žuža 2, Longin.

BC OOSTENDE: Katnić 2, Serron, Green 26, Mitchell 23, Baeri, Lojeski, Petrović 5, Faison 5, Pelle 5, Salumu, Ebong 2, Thomas 17

Košarkaši Zadra poraženi su na domaćem parketu od belgijskog Oostendea 73-85. Bio je to ukupno peti poraz Zadra u EuroChallenge kupu. Najbolji u redovima pobjednika bio je Green sa 26 ubačaja. U redovima Zadra, bolji od ostatka momčadi bio je Brown sa 19 koševa. Upravo ovim porazom, Zadranima su šanse za prolazak u finalni dio ovog trećerazrednog europskog natjecanja svedene na minimum minimuma, pa bi se tako Zadrani, koji se grčevito bore za ostanak u NLB ligi konačno trebali u potpunosti posvetiti regionalnoj ligi.

Za istaknuti je i podatak kako Zadar na današnjoj utakmici nije mogao računati na Devana Downeya, novopridošlog razigravača koji još uvijek nije registriran za EurpChallenge. O samom porazu Zadra suvišno je i govoriti.

Dovoljno je o utakmici i igri svojih igrača kazao i sam trener prve momčadi, Tiho Bujan. Kazao je kako je momčad psihički potpuno potonula, a na novinarski upit, razmišlja li o angažiranju psihologa, Bujan je odgovorio potvrdno.
Zadrani su čak uspjeli doći do vodstva od 5 razlike u prvih nekoliko minuta, no gosti su ubrzo kaznili Zadrane koji u obrani nisu bili niti na približnom nivou na kojem zapravo mogu biti. Ubrzo su gosti poveli, a do kraja prve četvrtine Zadar je uspio izjednačiti na 20-20.

I onda se dogodio potpuni raspad sistema u redovima Zadra. U drugoj dionici susreta Zadar je ostao u drugoj brzini, dok su gosti iz Belgije ubrzo prešaltali u petu. Podatak o Zadrovih 16, a Oostendeovih 28 koševa najbolje govori sam za sebe.

Ni u trećoj dionici Zadar nije bio na razini koja bi bila dostatna za hvatanje rezultata. Jedno vrijeme Bujan je igrao bez klasičnog centra što je dodatno iritiralo ionako živčanu zadarsku publika, koja je treneru u više navrata sugerirala da mijenja igrače. Ipak, Bujan je ostao profesionalan do kraja i nije pao pod pritisak publike, što je u konačnici rezultiralo tome da je Oostende otišao i na više od 20 razlike.

Kasno se Bujan sjetio (a to je i sam priznao na pressici nakon utakmice) Ive Ivanova koji je odigrao dobro za vrijeme koje je proveo na parketu. Ulaskom u igru Šime Olivarija Zadar je u posljednje dvije-tri minute djelovao puno, puno bolje nego s početnom petorkom! Čak je i Josip Pelczmann, koji je ušao u igru tri minute prije kraja utakmice odigrao nekoliko dobrih solističkih akcija, a jednom je i pogodio za dva. Činjenica je kako su ova Ivanov i Olivari unijeli dodatan impuls i agresivnost u obrani i napadu.

Nakon utakmice, Bujan je kazao kako će Ivanov dobiti svoje minute već od prvog sljedećeg susreta. Živi bili pa vidjeli!
Sve u svemu, u Zadru ništa novoga. Domaći sastav do kraja utakmice nije uspio sustići prednost Oostendea te je rezultat nakon 40 minuta bio 73-85 za goste iz Belgije.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.