ZAHVALAN TRENERU NA KAPETANSKOJ VRPCI
Pavle Marčinković: Idemo na pobjedu protiv Oostendea
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 31.1.2011 u 22:54.
ZDNews.hr

Pavle Marčinković Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra odradit će danas (utorak) s početkom u 18 sati utakmicu trećeg kola drugog kruga EuroChallenge kupa protiv belgijskog Oostendea. Zadrani su u posljednjem kolu u dvorani Krešimira Ćosića svladali češki Prostejov rezultatom 96-90, dok je Oostende također na domaćem parketu bio bolji od ruskog Lokomotiv Kubana.

Nakon ozljede Jakova Vladovića, kapetan momčadi postao je Pavle Marčinković, koji je tek ove godine napokon dobio pristojnu minutažu. Pavle pruža dobre partije u dresu Zadra i to je zasigurno jedan od razloga zašto mu je trener Zadra, Tiho Bujan povjerio kapetansku vrpcu.

Downey ne nastupa protiv Oostendea

Na službenim web stranicama EuroChallenge pojavilo se novo ime u rosteru Zadra. Radi se o Brani Longinu, no Devana Downeya na službenoj listi nema.

- Da bi nastupio, igrač mora biti registriran tri radna dana prije utakmice. Nažalost, Downey nije registriran, pa će njegov debi u EuroChallenge kupu biti odgođen za sljedeće kolo. No, nastupit će protiv Igokee – kazao je Nebojša Belić, vršitelj dužnosti generalnog menadžera u KK Zadar.
Što nam možeš reći o Oostendeu?

-Vidjeli smo u prva dva kola da se radi o vrlo neugodnom protivniku, pobijedili su u gostima Prostejev, kasnije i jaki Lokomotiv Kuban na domaćem terenu. U svom rosteru imaju dosta stranaca. Na krilnim pozicijama su dobro popunjeno i tu im je većina tih glavnih igrača. Među njima se ističe Matthew Lojeski, uz dva američka playa. Mi se pripremamo za njih kao i za svaku drugu momčad. Idemo na pobjedu.

U javnosti se često komentira kako je EuroChallenge natjecanje koje Zadar uopće nije trebao igrati. Tvoj komentar na to?

- Pošto smo već prošli taj dio po skupinama, nema sad smisla uopće ulaziti u teme je li to natjecanje besmisleno ili nije. Kad smo već tu, trebamo odigrati to do kraja. Sigurno da nećemo ništa izgubiti, možemo samo dobiti.

Nakon ozljede Jakova Vladovića, postao si kapetan. Kakav je osjećaj biti kapetan Zadra


- Biti kapetan Zadra velika je čast svakom igraču. Meni osobno je to bio san i eto, nakon što se naš pravi kapetan, Jakov Vladović nažalost ozlijedio, postao sam kapetan. Kao prvo, želim se zahvaliti treneru Tihi Bujanu što mi je dao takvu priliku da budem kapetan. Velika je čast i privilegija biti kapetan Zadra. To znaju svi koji su do sada bili kapetani. No, ne treba zaboraviti da je pravi kapetan ove momčadi Jakov Vladović koji prati svaki naš trening iz dana u dan i uvijek je uz nas – za kraj će Marčinković.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.