NOVI 'PLAY' ZADRA VJERUJE U SVOJU MOMČAD
Downey: Napravit ćemo sve da Zadar ne ispadne iz NLB lige
Piše: H.B. | Objavljeno 30.1.2011 u 22:44.
ZDNews.hr

Devan Downey Foto: Zimbio.com


Košarkašima Zadra jučer se konačno priključio novi američki razigravač, Devan Downey. Odradio je dva treninga s prvom momčadi, a prema onome što smo uspjeli vidjeti u nekih pola sata, uistinu se radi o igraču koji bi mogao i trebao biti pokretač Zadra. Zadra koji se nalazi na posljednjem mjestu NLB lige.

Neki će reći da je Downey doveden kasno, no činjenica je da se do kraja sezone mora odigrati najbolje što se može. Prvu priliku Zadrani će, nakon poraza od Radničkog u Kragujevcu, imati u nedjelju u dvorani Krešimira Ćosića protiv Igokee. Za istaknuti je i zanimljiv podatak kojega ističu iz Uprave KK Zadar, a taj je, ukoliko Downey u mjesec dana ne zadovolji, klub iz Jazina nije mu dužan isplatiti ništa!

Bujan: Vidi se da se radi o pravom playu

- Prvi dojmovi su dobri, vidi se da se radi o igraču koji razumije košarku i koji zna igrati košarku. Jasno, sigurno je da će mu trebati jedna faza adaptacije, jer ovo mu je prva sezona u Europi. Nadam se da će to biti što prije i da ćemo već vrlo brzo od njega imati jednu pravu pomoć. Vidi se da igra kao pravi playmaker i mislim da će nam stvarno biti od pomoći. U situaciji smo kad nemamo Vladovića i to je jedan veliki hendikep. Downey djeluje kao odlično rješenje. Uvjeren sam da će nam dosta pomoći – kazao je trener Zadra, Tiho Bujan nakon odrađenog popodnevnog trenera.
Došli ste u Zadar iz Turske, vjerujem da ste naviknuti dobro na europsku košarku. Koja su vaša očekivanja, znate sa se klub bori za ostanak u ligi.

- Kao što ste rekli, igrao sam u Turskoj i naviknut sam na europsku košarku, tako da s prilagodbom neće biti nikakvih problema. Što se tiče moje fizičke spreme, ja sam potpuno spreman na nove izazove i očekujem da će nas navijači podržati već u nedjelju kad igramo protiv Igokee. Potpuno sam zdrav i spreman. Cilj je jasan, ostati u ligi. Mislim da mi to možemo.

Upoznali ste trenera, njegove pomoćnike i ostatak momčadi.

- Da, odradio sam trening sa svim igračima i mogu reći da se radi o momčadi koja može i treba ostati u ligi. Trebamo dati apsolutno sve od sebe i rezultat će doći. Ja ću se osobno dati sve od sebe da se ne dogodi to da Zadar ispadne iz NLB lige. Znam da će biti jako teško, iz razloga što do kraja sezone imamo samo 7 utakmica. No, još ništa nije izgubljeno, mislim da se možemo izvući ukoliko uz malo sreće. Što se ostalih igrača tiče, upoznao sam sve igrače i mogu reći da su to sve dobri i talentirani momci koji se maksimalno trude i na treningu sam vidio da imaju volju i želju za igrom. Daju sve od sebe

Čuli ste o zadarskim navijačima, Tornadu?

- Da, čuo sam i vidio neke clipove na internetu. Prema onome što sam vidio, mogu zaključiti da se radi o strastvenim navijačima kojima je stalo do svog kluba. Ono što treba naglasiti je to da nam je potrebna podrška s tribina. Znam da Zadar ima odlične navijače i nadam se da će nas doći podržati u velikom broju već u nedjelju protiv Igokee.

U nedjelju igrate s Igokeom, navijači očekuju pobjedu.

- Zadar u nedjelju može i mora pobijediti! Ukoliko želimo ostati u ligi moramo pobjeđivati. Ja vjerujem da ova momčad može odigrati dobro. Kao što sam rekao, imamo dosta vremena za pripremu i mislim da ćemo biti spremni za nedjeljnu utakmicu – za kraj će Downey.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.