NE ZNA SE DA LI ĆE NASTUPITI PROTIV RADNIČKOG
I službeno potvrđeno: Devan Downey novi je igrač Zadra
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 26.1.2011 u 14:20.
ZDNews.hr

Downey Devan Foto: Zimbio.com


Kao što je ZadarSport jučer ekskluzivno objavio, redove Košarkaškog kluba Zadar pojačao je Devan Downey, 24-godišnji američki razigravač koji je ove sezone nastupao za tursku Antalyu. Potvrdili su nam to sportski direktor KK Zadar, Branko Skroče te predsjednik kluba, Edvin Šimunov. Ugovor do kraja sezone sa Zadrom Downey je potpisao danas, a glavno pitanje koje muči zadarsku javnost je hoće li novopridošli razigravač nastupiti u Kragujevcu. Odgovor na to pitanje još uvijek nije poznat.

Evo i nekih osnovnih podataka o Zadrovom novom igraču. Downey je ove sezone za Antalyu odigrao 7 utakmica s prosjekom od 11.1 koševa po utakmici (šut za dva 51.1%, šut za tri 21.4%, slobodna bacanja 85.7%), uz 2.6 asistencije. Jednu od boljih utakmica ove sezone, Downey je odigrao protiv Perasovićevog Efes Pilsena. Bila je to utakmica 1.kola Turske lige u kojoj je Antalya na gostujućem terenu uspjela pobijediti favorizirani Efes rezultatom 68-71. Najbolji u redovima pobjednika bio je, pretpostavljate, novi igrač Zadra Devan Downey, koji je za 31 minutu provedenu na parketu postigao 15 koševa, uz 5 skokova i 3 asistencije (4-7 za 2 i 2-8 za 3).

- Sve informacije koje imamo o njemu su dobre. Dosta smo se savjetovali prije nego što mu je ponuđen ugovor. Razgovarao sam s Perasovićevim pomoćnikom Mijatovićem u Efes Pilsenu, koji se dosta pozitivno izrazio o njemu. Zvao sam i svog prijatelja Mišu Ostarčevića, inače skauta New Yorka u Americi koji ga također zna i ima dobro mišljenje o njemu. Provjerio sam na drugim stranama još neke informacije i sve su pozitivne. Ono što je istina je to da je on niže građe, ali mu to ne smeta. Dosta je brz i fizički jak. On je i 'koš igrač', trebao bi pomoći da se pogodi koji koš iz vani, da se razigra momčad i da se promijeni ritam u momčadi, jer razigravač takvog tipa nam je potreban. Ako je on pola onoga što smo vidjeli i čuli o njemu, mislim da bi trebao probuditi našu momčad – kaže sportski direktor KK Zadar, Branko Skroče, te dodaje:

- Downey nije nikakav imperativ 'spasitelj'. Dok postoji teoretska šansa da ostanemo u ligi, mi ćemo se boriti, ali on nije nikakav spasitelj, jer niti jedan igrač u momčadi ne može biti spasitelj, pogotovo igrač koji još nije došao, niti je odradio trening sa svojom novom momčadi, teško je to očekivati od nekoga, ali da se nadamo da ćemo poboljšati igru s njim,to da. E sad, koliko će to biti dovoljno, s obzirom na raspored do kraja sezone, ali eto, ima 8 utakmica, pa ćemo se boriti do kraja.

Da li je Downey posljednji posljednje pojačanje Zadra u ovoj sezoni? Govorilo se o novom centru?

- Ne znam, kako sam imao prilike čuti i vidjeti, postoje nekakvi problemi oko Browna,tako da ne znamo što je s tim. Nakon toga bi se trebali očitovati hoćemo li ići u nekakvu 'akciju' ili nećemo. Ali prije svega treba osigurati sredstva najprije za vlastiti kadar, za igrače koji su tu, da oni dobiju dio onoga što im dugujemo, a onda ćemo razmišljati o nečem drugom. Treba razgovarati s momcima koji su dobri momci da mi stojimo iza njih i da ćemo sve napraviti da se njihovi ugovori ispoštivaju najbolje kako se može. To je prioritet. A ukoliko bude viška i ako bude prilika, razmišljat ćemo o novim igračima. Jer i sami znate da u ovom trenutku možemo dovesti samo igrače koji nisu bili plaćeni u svom bivšem klubu, jer je teško da dobar igrač čeka da ga netko u prvom mjesecu zove – kazao je za kraj Branko Skroče za ZadarSport.

'Brown nije dostavio originalne dokumente, već fotokopije, postoje problemi'

Predsjednika KK Zadar, Edvina Šimunova smo upitali da li je Downey posljednje pojačanje Zadra u ovoj sezoni?

- Sve je sa sto strana provjereno, letjeli su mailovi, faxevi, statistike, snimke, nadam se da smo pogodili. Sad smo u situaciji kada ne smijemo promašiti s dovođenjem igrača. Mislim da smo pogodili, nadam se da smo pogodili s Downeyem. On je tu doveden jer nemamo pravog 'playa', Jakov se ozlijedio i tako, sve znate. Da se kapetan nije ozlijedio, teško da bi dovodili ikoga. Treba još jednom vidjeti što je s Brownom i njegovom papirologijom iz Amerike. Još nisu stigli ti određeni originalni papiri, radi se o dokumentima i dozvolama, to treba biti u originalu, neka njihova (Američka?) potvrda i ovjera koju on nije dostavio. On je dostavio kopije i tu se nešto zakompliciralo – kaže predsjednik KK Zadar, Edvin Šimunov.


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.