POBJEDA ZA OHRABRENJE
Zadar svladao Prostejov u drugom kolu EuroChallenge kupa
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 25.1.2011 u 21:57.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: NLB


Košarkaši Zadra došli su do svoje prve pobjede u drugom krugu EuroChallenge kupa, svladavši pred dvjestotinjak gledatelja u Krešinoj dvorani češki Prostejov 96-90. Zadar je utakmicu otvorio dosta dobro. Iako se radi o bitno lošijem protivniku od Crvene zvezde, košarkaši trenera Tihe Bujana utakmicu su otvorili življe i s više kretnju. Sam početak utakmice dao je naznaku da će Zadar biti dominantan. I bio je. Prvu četvrtinu Zadrani su dobili sa 7 koševa razlike (27-20), a ponajbolji igrač u istoj dionici bio je Chester Mason koji je djelovao rastrčano i angažiranije nego u prijašnjim utakmicama. Bitno kvalitetniji i precizniji nego u prijašnjoj utakmici bio je i Žuža. Svoje trice dodali su ubrzo Marčinković i Brown, Zadar je imao prednost od 11 koševa (23-12).

S druge strane, Zadrani su muku mučili s danas najboljim igračem Prostejova, Lawrenceom, koji je za 38 minuta provedenih na parketu postigao 37 koševa. Pri rezultatu 23-14, Lawrence je u seriji zabio 4 koša, da bi sa Zadrove strane dobro odreagirali Bilan i Brown. Koševima Pavla
Marčinkovića, završena je prva dionica susreta.

Nastavili su dobro Zadrani i u drugoj dionici susreta, Bilanu i Brownu pridružio se uskoro i Mason, a svoj doprinos u podizanju prednosti dao je danas najbolji zadarski skakač, Pavle Marčinković (6 skokova). Koševima Masona i Browna, Zadar opet odlazi na dvoznamenkastu razliku (38-28), da bi s druge strane Slezas i Lawrence smanjili prednost na 8 koševa. Nakon koša Žuže, Car je još jednom pogodio tricu s poveće udaljenosti, položio je još jednom Žuža za 49-38, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 55-42.

Na otvaranju treće dionice susreta, Mason je dobio četvrtu osobnu, s druge strane, vidljiv je i pad koncentracije igrača Zadra. Nakon početnih 0-6 za goste, Prostejov se približava na 57-48, no Car je i danas bio važan kotačić u pogonu zadarske momčadi, te nije dopustio gostima da se dodatno približe, barem u ovom dijelu utakmice. U nekoliko minuta, Car je zabio dva slobodna bacanja, jednom je asistirao Ivanovu, koji nakon faula pogađa oba slobodna bacanja. Pri rezultatu 64-56, Pavle Marčinković još jednom lagano polaže, da bi gosti preko Landrya, kasnije I Slezasa još jednom došli na -9 (70-61). Pretposljednja dionca susreta završena je rezultatom 77-65.

Do kraja utakmice Zadar je umalo izgubio teškom mukom stečenu prednost, no Bujanovi igrači ipak su smogli snage, te su u konačnici slavili. Za istaknuti je i podatak kako je razigravač gostujuće momčadi, nakon pete osobne, iz igre ispraćen pljeskom. Svoju rolu dobro je odradio i Miro Dundović sa dvije pogođene trice, možda u ključnim trenucima posljednje četvrtine. Sve u svemu, Zadar je danas zasluženo slavio.

KK ZADAR – BK PROSTEJOV 96-90 (27-20, 28-22, 22-23, 19-25)

KK Zadar: Car 25, Batur 3, Mason 10, Ramljak, Dundović 9, Marčinković 8 (6 sk), Olivari 1, Ivanov 4, Brown 14, Bilan 8, Pelczmann, Žuža 14

BK Prostejov: Lawrence 37 (5 sk, 4 as), Slezas 11, Veikalas 14, Toth, Gadri 4, Dokoupil, Marek, Bohacik, Landry 16 (9 sk), Hyzy 4, Prasil, Zagorac 1

Gledatelja: 250

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.