ZDENKO MIČIĆ DAO NEOPOZIVU OSTAVKU
Zdenko Mičić podnio neopozivu ostavku
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 23.1.2011 u 18:21.
ZDNews.hr

Zdenko Mičić Foto: Arhiva 057info


Doma se mora pobjeđivati

Bilo kako bilo, KK Zadar će neko vrijeme biti bez direktora, a ono što je najvažnije, rezultatski se valja izvući iz ove teške, ali ne i bezizlazne situacije. Do kraja prvenstva ostalo je svega 8 kola. Zadrani ukoliko žele ostati u ligi, moraju pobjeđivati kod kuće, a bilo bi dobro 'uhvatiti' i koju gostujuću pobjedu.

Raspored Crvene zvezde do kraja prvenstva:

Zvezda - Krka
Cibona - Zvezda
Zvezda - Partizan
Hemofarm - Zvezda
Zvezda - Široki
Cedevita - Zvezda
Zvezda - Olimpija
Zagreb - Zvezda

Raspored Zadra do kraja prvenstva:

Radnički - Zadar
Zadar - Igokea
Zadar - Budućnost
Krka - Zadar
Zadar - Cibona
Partizan - Zadar
Zadar - Hemofarm
Široki - Zadar

Nakon niza katastrofalnih rezultata, koji su u konačnici ponos grada Zadra, Košarkaški klub Zadar prikovali za dno NLB lige, klub je i službeno napustio sada već bivši generalni menadžer, Zdenko Mičić. Prije Mičića, klub je smijenio bivšeg trenera Danijela Jusupa, a klub je svojevoljno, prije odlaska Jusupa napustio bivši predsjednik, Dino Perović. Podsjetimo, Mičić je na javnom natječaju 24. srpnja od strane Upravnog odbora KK Zadar jednoglasno izabran za direktora kluba, te je potpisao četverogodišnji ugovor, koji je trebao završiti u srpnju 2013.

No, slijedom okolnosti, Mičić je u svom kratkom mandatu nanizao poveći broj manjih ili većih afera, da bi se u konačnici zamjerio navijačkoj skupini Tornado. Ono što mu navijači najviše zamjeraju je činjenica da u priopćenju koje je poslano medijima, nije zaštitio Tornado koji je dan nakon kamenovanja zadarskog autobusa s Partizanovim igračima ubrzo postao glavna meta istrage, te su njihovi članovi jedan po jedan morali u policiju na obavijesne razgovore. U konačnici se pokazalo kako niti jedan iz skupine mladića, koji su kasnije identificirani kao vandali i oni koju su kamenovali autobus, nisu članovi Tornada, na što je Tornadov predsjednik, Boris Marin upozoravao od trenutka kad se nemili događaj dogodio. O tome je bio obaviješten i direktor kluba Zdenko Mičič.

Bilo di dobro da Pahlića ili Komazec preuzmu ulogu direktora

Boris Marin, predsjednik Tornada, kazao je kako su zadovoljni Mičićevom smjenom. Kao svoje osobne kandidate za novog direktora, Boro je istakao dvojicu bivših legendarnih igrača Zadra, Darka Pahlića i Arijana Komazeca.

- Mislim da je bilo krajnje vrijeme da se Zdenko Mičić smijeni. Na kraju krajeva, Mičić je u klub doveo Jusupa, a oni su nas doveli u ovu tešku situaciju. Jedino točno što piše u klupskom priopćenju je to da se klub našao u bezizlaznoj situaciji, iako ja mislim da još nije toliko bezizlazna, jer do kraja prvenstva ima 8 kola. Treba vidjeti i je li prioritet klub da se uopće ostane u NLB ligi. S Božijom pomoći, s malo snage i želje, ipak se još nešto može napraviti da ne ispadnemo iz lige. Osobno mislim da direktor kluba treba biti netko od bivših igrača Zadra, netko tko nešto znači u ovom klubu. Odličan izbor bio bi Darko Pahlić ili Arian Komazec – kaže za kraj Boris Marin, predsjednik Tornada.

- Nisam razmišljao o toj funkciji. Smatram da u budućnosti klub treba imati dvije odvojene funkcije, direktora, koji će voditi radnu zajednicu i sve ostale poslove vezane za klub, te sportskog direktora, koji će voditi sportsku politiku koju klub zacrta da je potrebno sprovesti u djelo – kazao je bivši legendarni igrač Zadra, Darko Pahlić. Do komentara Arijana Komazeca nismo uspjeli doći do zaključenja ovog članka.
Još prije samog incidenta s kamenovanjem autobusa, Tornado je javno prozvao sada već bivšeg direktora, te također bivšeg trenera, da odstupe zbog loših rezultata i loše selekcije igrača od samog početka sezone (tjeranje igrača i sl.). Konačno, na utakmici Zadra i Crvene zvezde, odigrane u subotu 22. siječnja, Tornado je po prvi put javno, u dvorani pred 8 tisuća gledatelja zatražio Mičićevu ostavku. U drugoj minuti utakmice, u Tornadovom sektoru pojavio se poveći transparent s natpisom „NEKAD SE TRAŽILA KARTA VIŠE, DANAS BESPLATNO, NEMA NAS VIŠE. MIČIĆU ODLAZI“. I onda se dogodilo nešto nesvakidašnje. Na početku drugog poluvremena, mjesto na kojem je Mičić inače sjedio ostalo je upražnjeno, direktor se do kraja utakmice nije usudio ostati uz svoju momčad.

- Meni je direktor rekao da će dati ostavku. Ne javlja mi se na telefon, danas je valjda isključen, vidjet ćemo sutra – kazao nam je oko podneva jučer predsjednik KK Zadar, Edvin Šimunov. Ipak, oko 18 sati, dogodio se obrat. Na adrese svih zadarskih redakcija stiglo je službeno klupsko priopćenje u kojemu se navodi kako Mičić daje neopozivu ostavku na funkciju generalnog menadžera kluba. - Poštovani,zbog teške, gotovo bezizlazne situacije, učestalih prijetnji i neugodnosti, direktor KK Zadar g. Zdenko Mičić dao je neopozivu ostavku na svoju funkciju. G. Mičić svoj je mandat Upravnom odboru kluba dao na raspolaganje još u studenom 2010. godine, tada nije bilo reakcije, da bi u konačnici zbog gore navedenih razloga ovaj put bio ponukan odstupiti sa mjesta direktora – stoji u klupskom priopćenju.

Evo što je o svemu kazao predsjednik kluba još oko podneva, kada službena vijest o Mičićevoj ostavci, koja kola Zadrom od preksinoć, još nije bila službeno obznanjena.

- Koliko sam mogao vidjeti, gospodin Mičić je ulagao znanje i vrijeme u svoj posao. Po mojoj ocjeni radio je predano i dobro. Žao mi je radi toga što odlazi. Što se tiče njegovog ne vraćanja nakon prvog poluvremena, iskreno da vam kažem, ja nisam ni vidio taj (Tornadov, op.p.) transparent. Možda ga je on doživio preduboko, ljudi su osjetljivi danas. Možda se i uvrijedio. Stvarno ne znam – kazao je Šimunov.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.