KATASTROFA U KREŠINOM DOMU
VIDEO - Zvezda prikovala Zadar na dno tablice NLB lige
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 22.1.2011 u 19:46.
ZDNews.hr

Brandon Brown Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra poraženi su večeras pred 8000 navijača u Krešinom domu u sklopu 18. kola regionalne NLB rige od strane Crvene zvezde rezultatom 60-83. Upravo ovim porazom Zadrani su dotakli samo dno NLB lige, dok se Zvezda izmigoljila, te se sada nalazi na 13. mjestu. Za istaknuti je i podatak kako Zadar nije mogao računati na kapetana Jakova Vladovića, koji radi loma prsta danas nije bio u rosteru.

Najbolji u redovima Zvezde bio je Jahmar Young sa 22 postignuta koša, a u stopu ga je slijedio neduđeni igrač Zadra, Ricardo Marsh sa 17. U redovima Zadra, bolji od ostalih bili su Ivanov i Car sa 12, te Brandon Brown sa 9 postignutih koševa.

Prvu četvrtinu Zadrani su izgubili 12-13. U toj prvoj dionici susreta, Zadar je donekle djelovao ozbiljno, iako je pokazivao naznake loših navika iz prošlih utakmica. U drugoj četvrtini, Zadrani su postigli još 12 koševa i to je bilo sve, dok je s druge strane Zvezda došla do svog 34. koša.



U nastavku utakmice Zvezda je nastavila furiozno, te su preko Marsha, kasnije i Younga otišli na nedostižnih 16 koševa. Na semaforu je ubrzo zasvijetlilo 41-61, pa se sukladno rezultatu i dvorana počela prazniti, na negodovanje onih koji su ipak ostali do posljednjeg trenutka uz košarkaše Zadra. Za istaknuti je i podatak kako je Zadar u 32. minuti imao čak 27 koševa zaostatka (43-70), što je publiku natjeralo na gromoglasno skandiranje protiv Uprave kluba i njegovog vodstva.

Konačan rezultat bio je 60-83 za Crvenu zvezdu. Ovim porazom Zadar je dotakao samo dno NLB lige, te je pitanje kako i na koji način će se Bujanova momčad izvući iz gliba u koji je upala. Sve u svemu, bio je ovo tužan dan za zadarsku košarku.

Tornado uspio potjerati Mičića

U prvim minutama utakmice, na Tornadovoj tribini pojavio se veliki transparent s natpisom "NEKAD SE TRAŽILA KARTA VIŠE, DANAS BESPLATNO, NEMA NAS VIŠE. MIČIĆU ODLAZI". Tornadovo skandiranje "Mičiću odlazi" očito je urodilo plodom jer se prozvani direktor nakon poluvremena više nije vraćao na svoje mjesto gdje inače sjedi. Tijekom utakmice Tornado je skandirao "Bando lopovska, nema oprosta,", "Uprava pederi košarku ste sjebali", te "Uprava odlazi", uz odobravanje čitave dvorane.

Pljesak mladencima

Jedini istinski pljesak u dvorani zaslužili su nepoznati mladenci koji su se pojavili na utakmici u drugom dijelu utakmice. Zadarska publika gromoglasno ih je nagradila pljeskom, zatraživši od njih poljubac, što su i dobili.

Branimir Longin se priključio momčadi

Na press konferenciji nakon utakmice, trener Zadra, Tiho Bujan novinarima je obznanio kako se u zadarskoj momčadi od jučer nalazi novi igrač, Branimir Longing, koji će, prema najavi, u Zadru provesti mjesec dana, pa će se kasnije odlučiti ostaje li u rosteru ili ne.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.