ŽDRIJEB ODLUČIO
Zadar na Cedevitu u polufinalu kupa Krešimira Ćosića
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 21.1.2011 u 15:20.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: Arhiva


U HKS-u je održano izvlačenje parova polufinala Kupa Krešimira Ćosića, a ruka mlađeg Kreše spojila je Mrave i Vukove, te Zadar i Cedevitu

Završnica Kupa održat će 9. i 10. veljače u Ciboni, ali Cibona ipak nije jedini organizator Final Foura. "Prvi put imamo situaciju da su tri zagrebačka kluba odlučila zajednički organizirati završnicu", objasnio je Željko Drakšić.

Krešo Ćosić mlađi tradicionalno je izvlačio parove, a ovog je puta u polufinalima spojio Zagreb CO i Cibonu, te Zadar i Cedevitu. No bez obzira na ždrijeb, izjave predstavnika klubova bile bi iste kako god da se spare ova četiri kluba jer očito ove sezone svi ciljaju samo na naslov.

"Lanjski smo pobjednici i želimo i ove godine obraniti naslov", rekao je Ivan Božanić, predstavnik Zagreba CO. "Bit će vrlo teško, pogotovo što se u polufinalu srećemo s Cibonom, a - nek se nitko ne naljuti - oni su ipak naš najveći konkurent."

No pitanje je kako će Vukovi uopće izgledati na F4, obzirom da su u četvrtfinalu na Zabok morali s juniorima. "Nadam se da ćemo do F4 riješiti sve probleme i nastupiti kompletni. Ove je godine Kup još i važniji nego dosad jer se boduje i za Euroligu, tako da donosi još jedan dodatni motiv", kaže Mihovil Nakić.

Drugi će par biti jednako neizvjestan, pogotovo jer je Zadar "uvijek posebno motiviran i favorit kada je Kup Krešimira Ćosića u pitanju", kako priča Mladen Sjauš, član Uprave kluba, a Cedevita u odličnoj formi cijele sezone. "Ove smo godine napokon svi ravnopravni u borbi za naslov, a mi bismo željeli doći do svog prvog velikog trofeja u povijesti", objasnio je Davor Užbinec, član Uprave Cedevite.

Pobjednik Kupa Krešimira Ćosića dobit će pet bodova u utrci za Euroligu, finalist tri, a polufinalisti po jedan bod.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.