JOŠ JEDAN TALENT OTIŠAO IZ ZADRA
Marko Rašo u Zrinjskom: U Zadru nikad nisam dobio priliku
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.1.2011 u 22:23.
ZDNews.hr

Marko Rašo Foto: ZadarSport (arhiva)


Spasio život sucu Svilokosu

U posljednjoj minuti prvog dijela dvoboja Zadra i Šibenika (Dvoransko prvenstvo u malom nogometu 2009.) naglo je pozlilo sucu Vladi Svilokosu koji se srušio na travnjak te se počeo tresti. Sucu Svilokosu je u pomoć prvi priskočio igrač Zadra Marko Rašo koji ga je položio na bok i izvadio mu jezik, te mu je na taj način spasio život. U očima svojih suigrača i javnosti, Rašo je ispao heroj. Sljedećeg dana na dodjeli nagrada, sudac Svilokos javno mu se zahvalio.
Marko Rašo jedan je od talentiranijih nogometaša svoje generacije (rođen je 25. srpnja 1989. u Zadru) , neosporna je ovo činjenica koju će vam potvrditi bilo koji trener kojega priupitate o Marku. No, kako to obično biva u sportu, ne ide sve glatko.

Tako je Marko počeo igrati nogomet u Zlatnoj luci u Sukošanu, a kasnije je njegov talent nije prepoznat u Zadru, pa je Rašo raskinuo ugovor s NK Zadar. U međuvremenu Marko je prošao i oporavak nakon operacije trbušnog zida. Ozljeda je sada konačno iza njega, a Zadranin je spreman za nove izazove.

- Počeo sam igrati u Zlatnoj luci još dok sam bio manji, no kasnije sam potpisao profesionalni ugovor s NK Zadar. Tamo nikad nisam dobio pravu šansu, pa sam otišao na posudbu. Još jednom sam se vratio u Zadar, nakon posudbe, no tamo nisu računali na mene. Tada sam raskinuo ugovor i nisam imao gdje otići jer je prijelazno rok već završio. Vratio sam se opet u Zlatnu luku gdje sam odigrao desetak utakmica da ostanem u formi. Ozljeda trbušnog zida je iza mene.

Nakon toga dogodio se poziv Edina Šaranovića iz Zrinjskog

- Tako je, Edin Šaranović me pozvao na provjeru u Zrinjski gdje sam došao i odradio pripreme. Svidio sam se treneru i Upravi kluba, tu sam odigrao par kontrolnih utakmica i ovih dana trebao bih s njima potpisati ugovor na dvije i pol godine – kazao je Rašo ekskluzivno za ZadarSport.
Marku želimo puno sreće.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.