TRENER ZADRA TIHO BUJAN UOČI UTAKMICE
"Iznenađenje? Zašto ne, nije Nymburk nepobjediv"
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 15.1.2011 u 13:22.
ZDNews.hr

Tiho Bujan Foto: Arhiva


Nakon što je u posljednjem kolu NLB lige Zadar doživio poraz od Zagreba, Uprava KK Zadar odlučila je smijeniti sada već bivšeg trenera, Danijela Jusupa. Za njegovog nasljednika imenovan je Tihomir Bujan, dojučerašnji trener druge momčadi Zadra, dok je za novog pomoćnika, uz Ivana Barančića, dobio i bivšeg igrača Zadra, Antu Matulovića. Bujan je svoju prvu utakmicu na klupi Zadra ove godine startao dobro. Njegovi igrači uspjeli su, unatoč lošijoj prezentaciji u prvom dijelu utakmice, pobijediti Dubravu te su se tako plasirali na final four Kupa Krešimira Ćosića.

Nakon utakmice s Dubravom, Zadrani su produžili do Češke, gdje će danas s početkom u 18 sati i 30 minuta snage odmjeriti s Nymburkom, desetoplasiranom momčadi NLB lige s omjerom 7-9.

- Nymburk je sigurno jedna dobra momčad, međutim, rezultati iz prvog dijela prvenstva jasno pokazuju da oni nisu nepobjedivi na svom parketu. Ako se ne varam, tri utakmice su izgubili kod kuće, tako da je sigurno moguće da se dogodi iznenađenje i da Zadar dođe do pobjede. Mi ćemo učiniti sve da se to dogodi u Češkoj. S druge strane moram naglasiti kako nam i nije bajna situacija, to će nam biti druga utakmica na putu, a poslije svega nas čeka i treća uzastopna utakmica vani, u Rusiji (EuroChallenge kup). Moramo se ukomponirati što prije. Što to znači? Da Mason i Žuža uđu u momčad na pravi način i da počnu odgovarati igrački onako kako to nama treba. Sve to skupa bitno utječe na konačan rezultat, ali kao što sam već rekao, učiniti ćemo apsolutno sve što je u našoj moći da utakmicu odigramo dobro. Ta utakmica nam može samo puno dobroga donijeti. Ne možemo toliko puno izgubiti eventualnim porazom, ali bi s eventualnom pobjedom dobili jako, jako puno – kaže trener Zadra, Tiho Bujan.

Dvadesetak navijača Zadra zaputilo se prema Češkoj. Tako će košarkaši Zadra danas s tribina imati podršku Tornada.

- To me jako veseli, jer mislim da nam to i treba. Situacija nije nimalo jednostavna, zaista je izrazito teška i komplicirana. Tu smo gdje jesmo, no momci su već u drugom poluvremenu na utakmici s Dubravom pokazali da se stvarno znaju boriti i da znaju igrati jedan za drugoga. Mislim da je to pravi put i nadam se da ćemo to uspjeti primijeniti i u Češkoj. Naravno, uz podršku Tornada će nam to biti puno lakše – za kraj će Bujan.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.