UOČI UTAKMICE S DUBRAVOM
Bujan: Bit će teško s Dubravom, igrači su pali psihološki
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 12.1.2011 u 22:58.
ZDNews.hr

Tiho Bujan Foto: KK Zadar


Nakon smjene Danijela Jusupa, Tiho Bujan još jednom je preuzeo mjesto prvog trenera Zadra. Novi trener Zadra u razgovoru za ZadarSport kazao je kako nema puno vremena za nekakve veće manevre. Dodao je i kako će biti teško s Dubravom u Kupu Krešimira Ćosića.

Trener Jusup je smijenjen. Preuzeli ste klupu Zadra u dosta teškoj situaciji, što zadarska publika može očekivati od Vas?

- Ta smjena se desila u prilično nezgodnom trenutku. Jednostavno nemam baš previše ni utakmica ni prilika za neke velike manevre, a pogotovo za kiks. U svakom slučaju slijedi nam serija utakmica. U 10 dana ćemo odigrati 5 utakmica od kojih su čak tri vani, a onda nam dolazi Zvezda, tako da imamo vrlo nezgodan raspored. Imamo vrlo malo vremena za korekcije i treninge da bi se to sve tako brzo promijenilo.

U kakvom ste stanju zatekli momčad?

- Ono što mi se čini ovako iz prve ruke je to da je momčad potonula psihološki, to će sigurno biti nešto na čemu ćemo čim prija pokušati napraviti pomak, pa da barem u tom dijelu, pošto ovih dana nećemo imati previše vremena za treninge, da na tom dijelu nešto učinimo i da igrači počnu igrati bolje.

Zadar je zadnji na tablici NLB lige, možete li ga vi izvući s te pozicije?

- Sigurno je da ćemo učiniti sve da se to dogodi, da se izvučemo s te zadnje pozicije. To je upravo bila ideja Uprave da se ta smjena napravi, da se momčad digne iz te jedne letargije u koju je upalo. Ja vjerujem da mi možemo igrati bolje iako se ne nalazimo u zavidnoj situaciji. Treba raditi i ići korak po korak, od utakmice do utakmice i pokušati iz svake utakmice izvući maksimum.

Žuža?

Što se tiče Žuže, dobio sam informaciju da bi to danas trebalo biti riješeno, nemam povratnu informaciju je li to finalizirano, no rečeno mi je ukoliko se to realizira da je to naš finalni roster do kraja sezone.

Izabrali ste Antu Matulovića i Ivana Barančića za pomoćnike

- To je u biti stav Uprave kluba i njihova je odluka da tako bude. Ja sam rekao da se s tim slažem.

Očekuje nas utakmica Kupa Krešimira Ćosića s Dubravom. Par riječi o tome…

- Ramljak i Vlaić koji su licencirani za KK Pet Bunara neće moći nastupiti na toj utakmici. Sigurno je da nas očekuje poprilično teška utakmica s obzirom na situaciji u kojoj jesmo. Ja ću praktički morati voditi utakmicu bez treninga, jer danas je slobodan dan od strane Jusupa. Dubrava je izbacila Kvarner u kupu i sigurno je da će im Zadar biti zanimljiv protivnik za dokazivanje. Igrat će vjerojatno pred punom dvoranom. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo tu utakmicu - za kraj će Bujan.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.