DNO DNA
Zadar još jednom poražen kod kuće, Jusup ne razmišlja o ostavci
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 11.1.2011 u 22:38.
ZDNews.hr

Jakov Vladović i Brandon Brown Foto: NLB


Košarkaši Zadra još su jednom dosta neugodno poraženi na domaćem parketu. Uz salve zvižduka ispraćen je Jusup zajedno s igračima na kraju utakmice 15. kola NLB lige u kojemu je momčad Zagreba predvođena sjajnim Alexom Renfroeom i Lukom Žorićem nadigrala danas blijedi Zadar.

U redovima Zadra, bolji od ostatka momčadi bili su Ivan Batur sa 16, te Brandon Brown sa 14 ubačaja. U rosteru Zadra nije bilo borbenog Ive Ivanova koji je iz novinarske lože promatrao svoju momčad tokom cijele utakmice. Zdravstvenih problema imali su i Car i Marčinković, no oni su nastupili.
Ive Ivanov nije nastupio radi povišene tjelesne temperature.

Loše je krenulo za Zadar već od prve minute. Činjenica da su Zadrani postigli svega 9 koševa u prvoj četvrtini (a Zagreb 20) dala je nagovijestiti kakva nas zapravo utakmica očekuje. Prvo je krenuo Renfroe s tricom, zatim Miro Bilan pogađa oba bacanja, da bi Žorić, kasnije i Kasun nastavili doslovce lomiti zadarski reket. Koševima Chestera Masona Zadrani su se pokušali vratiti u igru, no nakon prve dionice Zagreb je imao velikih +11 (9-20).

Nastavili su furiozno gosti i u drugoj dionici. Nakon uvodnih koševa kapetana Jakova Vladovića, svoje prve koševe na utakmici upisao je talentirani Dario Šarić (11-26). Koševima Browna za dva, kasnje i jednim pogođenim slobodnim bacanjem, Zadar dolazi na 8 koševa zaostatka. No onda Mašić stavlja novu tricu, a istom mjerom ubrzo mu uzvraća i Brandon Brown. Pogodio je Renfroe još jednu tricu, a nakon polaganja Cara, Zadar zaostaje 9 koševa. Vraćali su se Zadrani u susret preko danas raspoloženog Batura, no s druge strane neumoljivi su bili Krunoslav Simon i Luka Žorić.
Rezultat nakon prvih 20 minuta bio je 40-49 za Zagreb.

U trećoj četvrtini Zadrani su postigli svega 10 koševa, dok su gosti za isto vrijeme uspjeli 17 puta pogoditi. Bljesnula je tu i tamo koja trica Zadra (Dundović 47-57), no igre i protoka lopte nije bilo. U posljednjoj dionici susreta Zadrani su pogodili 21 koš, a primili 15, no ni to nije bilo dovoljno da Jusupova družina uhvati priključak za danas boljim i kvalitetnijim Zagrebom.

Igrali Pelczmann i Vlaić

Tako su posljednje minute na parketu proveli i oni najmlađi. Josip Pelczmann ušao je u igru minutu prije kraja utakmice te je uspio pogoditi 2 koša. Antonio Vlaić, zadarski krilni centar igrao je 5 minuta, no nije se uspio upisati u listu strijelaca.

"Pitajte našu medicinsku službu zašto se igrači nisu cijepili protiv gripe"

Za istaknuti je i podatak kako se trener Zadra, Danijel Jusup žalio radi bolesti i sveprisutne viroze, no na novinarski upit na pressici, zbog čega se igrači nisu na vrijeme cijepili protiv gripe, Jusup je kazao kako je to pitanje za nekog drugog. Pozvao je novinare da to isto pitanje postave medicinskoj službi KK Zadar. Na drugi upit novinara, razmišlja li o ostavci, odgovorio je negativno, kategorički.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.