TONI ĆE BITI U ROSTERU ALI NEĆE NASTUPITI
Toni Prostran: Vjerujem da će se Zadar izvući i ostati u ligi
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 11.1.2011 u 14:55.
ZDNews.hr

Toni je nekoć nosio dres Zadra Foto: Arhiva (ZDS)


Pred košarkašima Zadra danas je iznimno važan susret. Izabranici Danijela Jusupa s početkom u 20 sati i 15 minuta u dvorani Krešimira Ćosića snage će odmjeriti s vrlo dobrim Zagrebom, koji se za razliku od Zadra, nalazi u dosta dobroj situaciji. Posljednja pobjeda protiv Igokee, Zagrebu daje dodatan vjetar u leđa uoči utakmice sa Zadrom. S druge strane, Zadar je teško izbušen u posljednjem kolu protiv Union Olimpije u Ljubljani sa čak 25 koševa razlike. Uoči utakmice, razgovarali smo s Tonijem Prostranom, bivšom velikom nadom KK Zadar koja je lani radi još jednog u nizu promašaja Uprave KK Zadar prešla u KK Zagreb.

U studenom prošle godine, tadašnji trener Zagreba, Denis Bajramović (na utakmici protiv Hemofarma, u Zagrebu) u igru je pozvao mladog razigravača Tonija Prostrana, koji je upravo do te utakmice mučio muku s ozljedama, prošao je i oporavak nakon operacije. No, opet se dogodio peh…

- Jednostavno se dogodio nesretan slučaj. Trener Bajramović me tada na utakmici protiv Hemofarma pozvao s klupe da uđem u utakmicu. Nakon pustih oporavaka, bio sam potpuno spreman. Pri ulasku u igru zapeo sam koljenom o šipku kraj reklame i razrezao sam nogu dosta duboko,do kosti, tako da me ta ozljeda dodatno udaljila od parketa. Od onda (studeni 2010.), sve do danas još nisam zaigrao niti jednu službenu utakmicu. Počeo sam trčati i raditi sa ostatkom momčadi, polako se vraćam pa ćemo vidjeti što će na kraju biti.

Zagreb se pojačao dosta ove sezone, u kakvom stanju dočekujete Zadar?

- Od nas se očekuje dosta jer smo doveli dobre igrače, veći je budžet i očekuje se nešto više. Nadamo se da ćemo ove godine ući u 'Final four' NLB lige. Prošlo kolo smo pobijedili Igokeu i sada smo pred vratima Zadra. Znamo svi u kakvoj je situaciji Zadar. Iako smo u malo boljem ritmu nego oni, ne smijemo ih podcijeniti. Zadar je ipak Zadar, pogotovo kod kuće. Mi idemo na pobjedu, vidjet ćemo što će biti od svega.

Protiv Zadra će nastupiti Žorić, Zadranin, ti ćeš također biti na klupi, tu je i bivši igrač Zadra, Damir Rančić, dosta je poveznica od prije sa Zadrom.

- To su sve profesionalci dugo godina, oni su već navikli na takve situacije, tako da problema nikakvih neće i ne može biti. Mislim da će igrači dati sve od sebe da dođu do jednog cilja na kraju, a to je pobjeda protiv Zadra.

Kako gledaš danas na situaciju u Zadru, klub se grčevito bori za o(p)stanak u ligi?

- Žao mi je što se ovo događa, ali eto, barem nešto pozitivno iz svega se može izvući, a to je činjenica da nešto više u igri participiraju Batur i Marčinković, počeo je i Ramljak. Što se rezultata tiče, sigurno da mi je žao što se bore za ostanak, no ja vjerujem da će Zadar ostati u ligi. U biti, nemam tu sumnje, čvrsto vjerujem u to. Ja svom bivšem klubu želim sve najbolje – kazao je 19-godišnji razigravač Zagreba i velika nada kluba iz Trnskog, Toni Prostran za ZadarSport.

Zadrani imaju problema s gripom, pa su tako za utakmicu sa Zagrebom navodno upitni Mačinković, Car i Ivanov. Evo što kaže trener prve momčadi o svemu.

- Imamo velikih problema. Gripa se uvukla u svlačionicu i to je jedan od razloga radi kojega nismo mogli koristiti Pavla Marčinkovića na utakmici s Union Olimpijom. Pratimo zdravstveno stanje naših igrača iz sata u sat, tako da ćemo i u današnjoj utakmici sa Zagrebom vjerojatno imati problema – kaže trener Zadra, Danijel Jusup uoči utakmice.

Rekao je Jusup par riječi i o Zagrebu

Zagreb je iskusna momčad koja je podosta jaka iznutra. Na vanjskim pozicijama imaju odlične šutere, Kruna Simona i Damira Rančića. Od prošle utakmice, obje su se momčadi dosta izmijenile. Što se nas tiče, mi smo igrali s višom postavom, a danas igramo sa znatno nižom. Upravo je to razlog zbog kojega nas očekuje bitno drugačija utakmica od našeg prvog ogleda – kazao je za kraj Jusup.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.