EKSKLUZIVNI DOKUMENTI SA SJEDNICE UO KK ZADAR
"Transakcija nije obavljena zbog viših sila"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 10.1.2011 u 21:38.
ZDNews.hr

Dio rezimea sa sjednice UO KK Zadar održanog 9. srpnja 2009. Foto: Screenshot


Čelnici Košarkaškog kluba Zadar uspjeli su prije nekoliko dana nagovoriti bivšeg kapetana, Tomislava Ružića da pristane na obročnu otplatu duga, kako bi Zadar mogao odigrati već odgođenu utakmicu 3. kola drugog dijela Kupa Krešimira Ćosića protiv Dubrave. Na isto je pristao i Rok Stipčević, no Zadrani su naišli na problem kada se trebalo dogovoriti sa Vladimerom Boisom, gruzijskim reprezentativcem koji je lani i preklani nosio dres Zadra. Kako doznajemo od predsjednika KK Zadar, Edvina Šimunova, Boisa je zatražio obročnu isplatu u tri rate, s time da bi mu prva trebala biti uplaćena prije kup utakmice.

- Mi jesmo dužni Boisi i od toga ne bježimo. On je od nas tražio da mu isplatimo jedan dio dugovanja prije kup utakmice s Dubravom i mi radimo na tome. Ne znam kako će sve završiti, ali vjerujem da ćemo tu utakmicu odigrati – kaže predsjednik KK Zadar, Edvin Šimunov.

Ukoliko se Zadar ne uspije nagoditi s Boisom, moguće je da će umjesto seniora, nastupiti juniori Zadra, no velika većina njih nema pravo nastupa jer su već igrali u kupu, nastupivši za lokalne A2 ligaše Jazne, Pet Bunara i Voštarnicu.

- Nisam znao da mladi igrači ne bi imali pravo nastupa ukoliko se ne riješi situacija do četvrtka – kazao je za kraj Šimunov.

Dodajmo ovome podatak kako je Uprava KK Zadar 9. srpnja 2009. sa 6 glasova za i s jednim suzdržanim pristala potpisati Boisin ugovor u vrijednosti od čak 180 tisuća eura. Na sjednici Upravnog odbora bilo je tada prisutno 5 članova, a na sve odluke sa sjednice tadašnjeg UO KK Zadar, pristanak Božidara Kalmete je izostao, stoji u zapisniku sa Uprave KK Zadar koji je u posjedu redakcije ZadarSporta.

KLIKOM NA MANJU SLIKU NA VRHU ČLANKA MOŽETE POGLEDATI UVEĆANU VERZIJU DOKUMENTA

KK Zadar se poziva na više sile

- Na sjednici Upravnog odbora KK Zadar održanoj u ponedjeljak 10. siječnja 2011. raspravljalo se o rješavanju pitanja isplate dugovanja igračima Roku Stipčeviću, Tomislavu Ružiću i Vladimeru Boisi koji su tražili zaštitu ugovora od strane HKS-a. S Rokom Stipčevićem i Tomislavom Ružićem postignut je dogovor o obročnoj isplati dugovanja, pozitivno rješenje nazire se i u slučaju Vladimera Boise.
Trenutna isplata prvog obroka ipak nije obavljena zbog više sile. Središnji mrežni sustav FINA-e je u blokadi, stoga protok novca nije moguć. KK Zadar o tome je obavijestio HKS, i očekuje se pozitivan odgovor. Pregovori sa Juricom Žužom još uvijek su u tijeku, a odgovor na ponudu KK Zadar od navedenog igrača očekuje se u tijeku današnjeg dana.
UO KK Zadar - stoji u klupskom priopćenju koje je medijima poslano danas (11. siječnja 2011) u 11 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.