SRAMOTA U LJUBLJANI
Zadar poražen od Olimpije sa čak 25 koševa razlike
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 8.1.2011 u 20:15.
ZDNews.hr

Damir Markota bio je nerješiva enigma za Zadrane Foto: Sport-tv.si


Košarkaši Zadra doživjeli su teški debakl u 15. kolu NLB lige pred oko 3500 gledatelja u novootvorenoj ljubljanskoj dvorani Stožice. Jusupovu družinu dobrano je nadigrala momčad Jure Zdovca, svladavši ih sa čak 25 koševa razlike, 78-53. Nakon vrlo dobre partije protiv Cedevite i pobjede u Krešinoj dvorani na Višnjiku, zadarski navijači očekivali su puno, puno više od viđenog danas.

Slobodno možemo zaključiti kako je Zadar danas (nakon poraza od Širokog na domaćem parketu) odigrao uvjerljivo najlošiju utakmicu ove sezone. U prilog tome ide i statistički podatak o samo 22 postignuta koša Jusupovih igrača u drugom poluvremenu. Jusup se može 'vaditi' na činjenicu da mu u rosteru nije bilo standardnog Pavla Marčinkovića, koji muku muči s virozom. Jučer je povraćao i Marko Car, no ni to nije dovoljno opravdanje za današnju sramotu.

S dvije trice, odlično je utakmicu otvorio danas nerješiva enigma za Jusupa i najbolji igrač utakmice, Damir Markota. Već u 7. minuti domaći su imali +10 (18-8). Koševima Gregorya, Markote i Ilievskog, domaći su radili što su htjeli, dok zadarska obrana uglavnom nije reagirala pravovremeno, a zaostajali su i to dobrano i u napadu. Zadrane je donekle na životu držao danas raspoloženi Brandon Brown, no ni to nije bilo dovoljno jer je nakon prvih 20 minuta igre momčad Jure Zdovca imala prednost od 17 koševa.

Katastrofalno loše su nastavili Zadrani i u drugoj dionici susreta, dok su domaći došli do čak 30 koševa razlike, ipak, do kraja utakmice Zadar je uspio smanjiti na 25. Najbolji u redovima domaćina bio je Damir Markota koji je za 25 minuta provedenih na parketu postigao 16 koševa (4/6 za tricu) uz 8 skokova. Ukupna Markotina valorizacija na koncu je bila velikih 27 indeksnih bodova. Odlično su za domaće odigrali i Vlado Ilievski (15 koševa), te William Gregory Kendrick (14 koševa). Poražene Zadrane predvodio je Brandon Brown sa 15 koševa, 10 je dodao Miro Bilan, dok je po valorizaciji (14) najbolji bio kapetan Jakov Vladović sa 7 ubačaja.

Za istaknuti je i podatak kako je mladi 17-godišnjak, Marko Ramljak odigrao čak 20 minuta, no uspio je zabiti samo jedan koš uz 4 skoka. Chester Mason, novopridošli razigravač i prošlogodišnji MVP NLB lige odigrao je 22 minute uz 7 ubačaja i 5 skokova.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.