NOVU GODINU OTVORILI POBJEDOM
Sjajni Marko Car predvodio Zadrane do pobjede nad Cedevitom
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 5.1.2011 u 23:00.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: 057info


Košarkaši Zadra u srijedu su pred svojom publikom pobijedili trenutno najbolju Hrvatsku momčad, Cedevitu, rezultatom 87-81. Bučni Tornado od prve pa do posljednje minute bio je prvi zadarski igrač, a slijedila ga je i ostala publika u dvorani, koje je danas bilo najviše do sada u ovoj sezoni, čak 5 tisuća! Najbolji u redovima Zadra bio je danas nerješiva enigma za trenera Cedevite, Acu Petrovića - Marko Car sa 28 postignutih koševa, uz ukupnu valorizaciju 36. Za istaknuti je i podatak kako je Car pogodio 7 od 8 trica, a imao je i 6 asistencija. Vrlo dobru partiju za Zadar pružili su i kapetan momčadi, Jakov Vladović sa 13 te Ivan Batur i Miro Bilan sa po 12 postignutih koševa, 9 je dodao borbeni Ive Ivanov. U redovima poražene Cedevite, bolji od ostatka momčadi bio je Dontaye Draper sa 23 ubačaja.

Zadrani su utakmicu otvorili čvrsto i agresivno. Došli su domaći ubrzo do 25-17, no onda je nešto (na kratko) stalo. Dvije trice Rudeža bile su dovoljne da razdraže zadarsku publiku, a Cedevita je u tom periodu igre uspjela doći do izjednačenja, 25-25. Koševima (opet) Rudeža, gosti prelaze u vodstvo 26-30. Odlična završnica prvog poluvremena okončana je tricom sa sirenom Ivana Batura. Zadar je na poluvremenu imao 8 koševa razlike (43-35).
Došao je Zadar i na + 10 (47-37, no koševima Edwardsa i Rudeža, Cedevita je polako ali topila vodstvo Zadra.

Konačno su se igrači trenera Ace Petrovića domogli izjednačenja dvije minute prije kraja treće dionice (56-56), no koševima Batura, Zadar opet vodi. Koševima Browna Zadar odlazi na +5 (61-56), a tricom u posljednjim trenucima, sjajni Marko Car je okončao treću dionicu (66-59).

Posljednja četvrtina pripala je Cedeviti, rezultatski (21-22), no u konačnici, slavio je danas bolji i kvalitetniji Zadar. Za istaknuti je i podatak kako je sredinom treće četvrtine i početkom četvrte počeo šepati kapetan Zadra, Jakov Vladović. Iako nije sam tražio zamjenu, Jusup ga je izvadio iz igre, a u igru je ušao novopridošli Chester Mason. Ubrzo Mason dobiva petu osobnu, pa u igru još jednom šepajući ulazi Vladović. Konačan rezultat bio je 87-81 za Zadar. Veliko bravo za Marka Cara, junaka današnje pobje!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.