EKSKLUZIVNI INTERVJU
Chester Mason: U Zadar sam došao na Jubyjev nagovor
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 4.1.2011 u 23:31.
ZDNews.hr

Chester Mason Video: Hrvoje Bajlo


Nitko ne zna hoće li Mason nastupiti protiv Cedevite, glasnogovornica izgubila službeni klupski mobitel

Do zaključka ovog članka nismo uspjeli saznati hoće li Mason danas uistinu nastupiti protiv Cedevite. Neki portali objavili su kako će nastupiti, dok su neki objavili vijest kako Mason ne može nastupiti radi administracijske procedure. S druge strane, predsjednik KK Zadar, Edvin Šimunov također nije znao odgovor hoće li Mason danas nastupiti protiv Cedevite ili neće. Pokušali smo doći i do službene vijesti preko glasnogovornice kluba, Slavice Vulin, no predsjednik nam je kazao kako je ona izgubila službeni klupski mobitel, pa je nitko od novinara ne može dobiti.
Nakon neugodnog poraza od Širokog u posljednjem kolu NLB lige, košarkaši Zadra danas s početkom u 20 sati i 15 minuta u svojoj dvorani na Višnjiku dočekuju trenutno najbolje pozicioniranu Hrvatsku momčad u NLB ligi – Cedevitu. Trener Zadra, Danijel Jusup, na raspolaganju će možda imati novog igrača, razigravača Chestera Masona koji je u najavi utakmice kazao kako bi bio sretan da zaigra protiv Cedevite.

Protiv iste momčadi Mason je lani nastupio u dresu Širokog, a za 39 minuta provedenih na parketu postigao je 27 koševa, sakupio čak 18 skokova i 8 asistencija, uz nevjerojatan ukupan indexni učinak – 57!

- Bilo bi lijepo da zaigram sutra protiv Cedevite, no ne znam da li su papiri riješeni. Ako zaigram, bit će to dobro. Kako god da bude, molim publiku da nas dođe podržati u što je moguće većem broju i nadam se, naravno, pobjedi. Dat ćemo sve od sebe, pa što bude – kaže Mason, novopridošli razigravač Zadra.

Evo i ekskluzivnog intervjua koji je Mason dao za ZadarSport:


KK Zadar konačno se pojačao! Novi razigravač Jusupove momčadi, Chester Mason, u ekskluzivnom je razgovoru za SportPlus kazao kako ga je na dolazak u Zadar nagovorio njegov brat i bivši legendarni igrač Zadra, Juby Johnson koji je u Zadru proveo 5 godina. Mason je u razgovoru kazao kako je sretan što je došao u Zadar, kazao je i kako će dati dodatnu energiju svojoj novoj momčadi.

Nakon vaše odlične sezone u Širokom, proglašeni ste MVP-jem NLB lige. Što možete reći o svojim igrama i sezoni u Širokom?

- Bila je to odlična sezona, ne samo individualno nego i momčadska jer smo u konačnici osvojili i prvenstvo Bosne i Hercegovine. Prvenstvo smo osvojili dvije godine za redom, tako da je sve u svemu bilo odlično. Oko mene su bili sjajni momci, imao sam odličnu momčad, a i organizacija oko i u klubu je bila na visokoj razini.

Nakon te sezone ste napustili Široki…

- Da, želio sam proširiti svoju karijeru. Do sada nikad nisam igrao u Baltičkoj ligi. Dobio sam priliku da zaigram za Ventspils. Odlučio sam otići u Latviju. Situacija nije bila loša. Sve je oko kluba bilo dobro. Cijela organizacija i tretman koji su igrači imali. Osobno s trenerom nisam imao nikakvih problema. Radilo se o košarci. No, neke situacije u životu će biti dobre, neke neće. Sve je to dio života. Samo trebate nastaviti ići dalje, ne smijete stati. Na ono što mi se dogodilo u Latviji ne gledam kao lošu stvar, jer sam naučio neke stvari iz tih situacija. Upravo to me čini boljom osobom i boljim igračem.

Nakon odlaska iz Ventspilsa imali ste ponude iz Zadra, ali i ostalih momčadi. Zašto ste odabrali Zadar?

- Točno, imao sam ponude nekih momčadi iz Grčke, Srbije, Belgije i Zadra. Moj brat, Juby Johnson me na to nagovorio. On je ovdje legenda kao što znate. Gdje god dođem svi znaju tko je Juby i svi pričaju o njemu. Svi vole Jubya. Kad je doznao da odlazim iz Latvije, a čujemo se svaki dan, rekao sam mu da postoji interes iz KKZadar. Na to mi je rekao kako moram doći u Zadar. Rekao je da je tu nevjerojatno, od njega sam čuo samo najbolje stvari o Zadru. Kad pričamo o košarci, dotaknemo se nekad Zadra. Uvijek kaže sve najbolje gradu. Nikad nije rekao ništa loše o gradu, navijačima ili klubu. Ima posebnu vezu s Tornadom i navijačima. Ne znam da li iti jedan igrač u Europi ima odnos s navijačima kakav je Juby imao. To još nisam doživio. Mislim da nitko u Zadru nikad nije rekao niti jednu ružnu riječ o njemu. Istinska je legenda ovog grada. Svi mogu svašta reći o svakom igraču, no nevjerojatno je kako svi baš o njemu govore pozitivno. Vole ga. Mislim da je njegova preporuka presudila. Inače me ljudi zovu i govore da je u klubu teška financijska situacija, no u životu katkad trebaš i riskirati, uzeti priliku i iskoristiti najbolje od nje. Zato sam odlučio doći u Zadar.

Instalirajte flash player.



Da li je Juby možda spominjao povratak u Zadar?

- Da, govori o tome, ali iskreno, mislim i nagovorit ću ga da svoju košarkašku karijeru završi upravo ovdje. To je kao priča iz knjige. Tako bi ta priča završila da tu završi karijeru. Uistinu bi to bila jedinstvena priča, kao iz knjige i to je dobro. Jer ne postoji puno igrača, a da su uz to stranci, da su prihvaćeni ovdje kao da su domaći, a on je upravo tako prihvaćen tu. Kao da je odavde, tako je prihvaćen. Kao da je rođen u Zadru. Pokušat ću utjecat na to da završi svoju karijeru ovdje. To bi bilo jako lijepo. U Širokom sam proveo dvije godine i tamo su me navijači voljeli. Mogu samo zamisliti koliko su Jubya voljeli, a ovdje je bio čak 5 godina. Na kraju je dobio i državljanstvo, pa je i službeno državljanin Hrvatske!

Vratimo se na košarku, Zadar dijeli posljednje mjesto s Crvenom zvezdom. Situacija je vrlo teška. Što vi možete donijeti novo ovoj momčadi?

- Mislim da mogu donijeti malo iskustva i energije. U koju god momčad da dođem, donesem dodatnu energiju, to je moja stvar. Sigurno ovdje nisam došao kao spasitelj. Došao sam i mislim da mogu pomoći gdje i na koji god način od mene trener to bude tražio. Mislim da ću uspjeti pomoći. Ovi igrači koji su sad u klubu se dosta bore. Mislim da su mladi, ali ako momčad ode među 16 najboljih u Europi, nebitno je što je to EuroChallenge, mislim da je to dobar uspjeh.

Do sada ste imali iskustva s trenerom Jusupom, vodio vas je na jednoj utakmici u dok je bio trener Širokog...

- Mslim da on unosi dosta energije u utakmice. Znam da je pametan trener, to svi znaju. To je dobra stvar. Mislim da voli igrače koji se bore. Mislim da nije tip osobe koji se hvata oko jedne te iste stvari ako je pogriješite. No ako nastavite raditi istu pogrešku, onda nastaje problem. Sve u svemu, mislim da ću naučiti dosta od njega.

Da li znate ostale igrače iz Zadra. Vladovića, Cara?

- Ne, znam ih samo sa parketa jer sam protiv njih igrao lani. Osobno ih ne poznam.

Jučer ste imali prvi trening s momčadi. Koja su vaša prva iskustva?

- Malo sam trčao i šutirao na koš. Letio sam iz Amerike. Točnije, u posljednja četiri dana sam letio iz Latvije u Ameriku i nakon tri, četiri dana iz Amerike u Hrvatsku. Bilo je tu dosta putovanja. Mislim da će mi trebati malo vremena za prilagodbu i 'vraćanje nogu'.

Vaša posljednja utakmica s Cedevitom, dok ste nastupali za Široki bila je vrlo uspješna (valorizacija 57). Igrate li danas protiv Cedevite, jesu li vas registrirali?

- Ne znam ništa o papirima, ali nadam se da ću igrati. Želim igrati. Iz kluba mi nisu rekli jesam li registriran ili nisam. Konkretno, ta utakmica s Cedevitom je bila sjajna. Imao sam dosta visoku valorizaciju, čak 57.

Poruka za kraj?

- Dođite, podržite nas. Igrat ćemo najbolje što možemo. Osobno kad gledam košarku, izrazito cijenim igrače koji daju cijelog sebe u utakmici. Čak iako se izgubi, dobije, bitno je da je igrač dao svoj maksimum – za kraj će novi razigravač Zadra, Chester Mason.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.