TORNADO I DALJE ŽELI SMJENE MIČIĆA I JUSUPA
Utakmica s Cedevitom za Jusupa je 'biti ili ne biti'
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 2.1.2011 u 8:20.
ZDNews.hr

Danijel Jusup Foto: Arhiva


Košarkaški klub Zadar i njegov brod u 2011. godinu uplovili su pretposljednji. Sigurna luka i ostanak u istoj dalje je velika želja zadarskih navijača, Uprave kluba, ali i stručnog stožera. Prošlu, 2010. godinu Zadrani i svi ljubitelji zadarske košarke bi najradije izbrisali iz pamćenja, jer upravo ta godina bila je jedna od najlošijih u dugogodišnjoj povijesti kluba iz Jazina.

Bilo je tu svega. Od loše selekcije, razbacivanja s novcima do tjeranja čak trojice igrača (od prije nekoliko dana spominje se i raskid ugovora s Marijom Dundovićem). Što nas očekuje u 2011.? Za početak, za tri dana, u srijedu 5. siječnja s početkom u 20 sati i 15 minuta, izabranici Danijela Jusupa odigrat će utakmicu 14. kola NLB lige protiv Cedevite. Podsjetimo, na startu NLB lige, 9. studenog prošle godine, Zadar je na gostujućem parketu poražen od momčadi Ace Petrovića sa samo 4 koša razlike. Tada je domaće u pobjedi protiv Zadra predvodio sjajni Marino Baždarić koji je za 37 minuta provedenih na parketu ubacio 19 koševa, uz 5 asistencija i 6 skokova. Poražene Zadrane predvodio je kapetan Jakov Vladović sa 14 koševa i 12 skokova.

Danas, tri mjeseca poslije, situacija na tablici puno je povoljnija za Petrovićevu momčad. Od 13 odigranih utakmica, Cedevita bilježi 8 pobjeda i 5 poraza, te se nalazi na visokom četvrtom mjestu. S druge strane, Zadar se nalazi na pretposljednjem mjestu sa omjerom 4-9. Isti omjer ima i posljednja momčad lige, Crvena zvezda.

Loša selekcija igrača

Posljednja utakmica NLB lige Zadra, ona protiv Širokog, pokazala je sve slabosti Jusupove momčadi. Pravi primjer loše selekcije Zadra je Vedran Morović kojega je u Zadar doveo Zmago Sagadin. Nakon Sagadinove smjene, utakmicu Zadra protiv Širokog vodio je Tiho Bujan, no odmah nakon utakmice je smijenjen, a direktor KK Zadar, Zdenko Mičić, u klub je doveo trenera Danijela Jusupa. Svi znamo kako je završila finalna serija Prvenstva Hrvatske. Nakon iste, Jusup se olako odrekao Vedrana Morovića, koji je sa Širokim deklasirao Zadar u posljednjem kolu NLB lige. Morović je zasluženo dobio ovacije zadarske publike, dok je Zadar s druge strane odigrao najgoru utakmicu u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Nema se, pa se ima. Čekaju se odgovori Lamonta Macka i Chestera Masona (Mejsona op.p.)

U međuvremenu, na jednomjesečnu probu Jusup je u Zadar doveo Ivana Tomasa, brata puno popularnijeg reprezentativca Marka, no ni on se nije najbolje snašao, pa se tako Jusup još jednom, usred sezone bacio na dovođenje novog razigravača. Novca u klub navodno do ovog trena nije bilo, no odjednom se pojavio. (Neki kažu kako se radi o injekciji Grada Zadra za 2011. godinu u vrijednosti od 5 milijuna kluna.) Jusup, pa i novoizabrani predsjednik, Edvin Šimunov, javno su kazali kako se pregovara s Chesterom Masonom, inače polubratom Jubya Johnosona, no do današnjeg dana nije poznato koji je njegov drugi odgovor. Poznato je samo da je Mason prvu ponudu Zadra odbio, a izuzev Zadrove, Mason navodno važe i tri druge, inozemne ponude. Spominjao se i Lamont Mack, krilni centar koji bi trebao zamijeniti Marija Dundovića, no do danas ništa nije realizirano i sve je pod velikim upitnikom. Sve u svemu, do utakmice protiv Cedevite ostala su svega tri dana.

Tornado traži Jusupovu i Mičićevu smjenu

Navijačima je puna kapa svega. Toliko su razočarani da Tornado i dalje smatra da trener Zadra Danijel Jusup i njegov direktor, Zdenko Mičić trebaju odstupiti. Najavljeni su i prosvjedi i izlaz na ulice i trgove. Ono što je sigurno je to da Zadar ukoliko uistinu želi ostati u NLB ligi, domaće utakmice ne smije gubiti. Na kraju, i sam predsjednik KK Zadar, Evdin Šimunov jasno je kazao kako trener Jusup nema bezuvjetnu podršku. – Ukoliko Zadar izgubi od Cedevite na domaćem parketu, morat ćemo poduzeti nekakve korake, sastat će se Upravni Odbor i još jednom ćemo raspraviti o statusu trenera Jusupa. No, želim prije svega kazati kako ne želim uopće razmišljati o porazu. Mi utakmicu protiv Cedevite moramo dobiti – kazao je nedavno novoizabrani predsjednik.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.