NOVI PORAZ U KREŠINOJ DVORANI
Košarkaši Zadra poraženi od Širokog 74-80
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 23.12.2010 u 22:40.
ZDNews.hr

Vedran Morović nekoć je nosio dres Zadra Foto: Arhiva (ZDS)


Košarkaši Zadra još jednom su poraženi na domaćem parketu i to od momčadi Širokog rezultatom 74-80. Najbolji u redovima gostiju bio je Vedran Morović, kojega je trener Zadra, Danijel Jusup prekrižio nakon završetka prošle sezone, kazavši kako mu ne može osigurati adekvatnu minutažu. Isti igrač imao je dodatan motiv da pred svojom, zadarskom publikom odigra na visokom nivou.

I odigrao je, za 34 minute provedene na prarketu, Vedran Morović postigao je 20 koševa uz 5 asistencija. Drugi po učinku, što se koševa tiče, bio je također Zadranin, Šime Špralja koji je za 31 minutu provedenu na parketu postigao 15 koševa, uz 6 skokova. U redovima poraženog Zadra, bolji od ostatka momčadi bio je kapetan Jakov Vladović sa 22 ubačaja, 14 je dodao Pavle Marčinković.

Utakmica je već od samog početka krenula katastrofalno za domaće. U prvih 10 minuta Zadrani su postigli svega 15 koševa, dok su izabranici Ivana Velića za isto vrijeme postigli 26 koševa. Krenuli su gosti preko Ramljaka i Štembergera, no koševima Bilana, kasnije i tricom Marka Cara Zadar povećava na 5-4. Zadar se u igri u prvih par minuta vraćao preko Ivanova, dok su s druge strane zabijali Grgat i Ramljak. Koševima Špralje, kasnije i Planinića, gosti nakon prve dionice imaju prednost od 11 koševa.

Nastavili su furiozno gosti i u drugoj dionoci, ponajprije zahvaljujući Moroviću i Špralji. U 25. minuti, Ramljak je zabio za 39-52, na to Marčinković uzvraća tricom, no gosti još jednom preko Špralje odlaze na +13 (42-55). Nakon iznuđenog faula, Car zabija tri bacanja, a na veliki odmor otišlo se s rezultatom 52-57. Kapetan Zadra Vladović sa sirenom je pogodio tricu.

U pretposljednjoj dionici Zadrani su nadigrali goste, ponajprije zahvaljujući Baturu i Vladoviću, no nisu u istom ritmu nastavili i u posljednjoj dionici koju gosti još jednom dobijaju, 22-23. Imali su Zadrani priliku kada su se približili na 3 koša zaostatka, no serijom izgubljenih lopti, nisu uspjeli uhvatiti danas bolji Široki. Zadar je još jednom izgubio na vlastitom parketu (74-80).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.