ZADAR JE I DALJE PRETPOSLJEDNJI, KAKO DALJE?
Nema mjesta euforiji: Jedna lasta ne čini proljeće
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.12.2010 u 22:33.
ZDNews.hr

Jakov Vladović i Brandon Brown Foto: NLB


Jako sam sretan zbog pobjede nad Hemofarmom. Na gostovanjima smo uvijek bili blizu pobjede, ali nismo uspijevali doći do slavlja. Grčevito se borimo za opstanak i svaka pobjeda nam je važna. Veseli me to što smo imali veći broj osvojenih, nego izgubljenih lopti. To pokazuje da imamo želju za pobjedom, a tada možete lakše da pogoditi i trice, koje su nam u posljednjoj četvrtini donijele prevagu – kazao je trener Zadra, Danijel Jusup nakon što su košarkaši pod njegovim vodstvom uspjeli ostvariti ono što je malo tko očekivao, a to je velika pobjeda nad Hemofarmom u gostima u sklopu 12. kola regionalne NLB lige.

Podsjetimo, Jusupova družina utakmicu je prelomila u drugoj četvrtini serijom 13-0. Do kraja utakmice, domaći sastav pod vodstvom trenera Željka Lukajića nije uspio u zacrtanom cilju, a Zadar je konačno pobijedio respektabilnog protivnika koji je slavio protiv Iversonovog Bešiktaša, i to dvaput. I to više nego zasluženo. Najbolji igrač Zadra ove sezone, Marko Car bio je ujedno i najbolji pojedinac na utakmici sa 23 postignuta koša, uz 5 ukradenih lopti i 8 asistencija (5/9 za tricu), pa tako njegova ukupna valorizacija, 30, izgleda preblago za sve ono što je Car napravio na spomenutoj utakmici. Još jednom, velike i iskrene čestitke treneru Zadra i košarkašima na zasluženoj pobjedi.

No, jedna lasta ne čini proljeće, pa tako ni ova pobjeda, ukoliko Zadrani ne nastave s dobrim igrama – neće značiti doslovce ništa. Ne treba ovu uzrečicu uzeti kao negativan komentar, već kao konstruktivnu kritiku košarkašima, treneru i cjelokupnom vodstvu kluba. Zašto? Iz razloga što je Zadar još uvijek predzadnji na tablici i što stvari ne izgledaju bajno radi jedne pobjede. Treba ostati na zemlji, miran i pribran jer već u sljedeća dva kola Zadrani igraju na domaćem parketu protiv dva iznimno jaka protivnika. U 13. kolu (četvrtak) Zadrani igraju protiv Širokog koji je imao vrlo sličan budžet kao i Zadar na početku sezone, no klub iz Širokog Brijega je svoje novce uspio iskoristiti na puno bolji način od Zadra, bez 'lutanja' i s pametnim ulaganjem u svoj igrački kadar. Upravo radi toga, Široki se nalazi na 6. mjestu NLB lige, te ima jednak broj pobjeda i poraza kao i trećeplasirana Krka. Druga uzastopna utakmica Zadra na domaćem parketu, nakon utakmice sa Širokim, bit će ona s Cedevitom koja ima isti omjer pobjeda i poraza kao i Široki, Krka i Zagreb, te se nalazi na tablici nalazi četvrtom mjestu. Gubio je ove sezone Zadar kod kuće od Union Olimpije, Radničkog i Krke. Ovi potonji Zadru su, pred domaćom publikom 'uvalili' čak 100 koševa, no treba naglasiti i pozitivne stvari, a to su pobjede nad Nymburkom, Partizanom, i Hemofarmom u Vršcu.

Navijači Zadra koji su razočarani najlošijim startom u povijesti NLB lige, od Zadra očekuju pobjede. Već prva prilika Zadranima za potvrdu pobjede nad Hemofarmom bit će u četvrtak u dvorani Krešimira Ćosića, kao što smo već kazali, protiv Širokog.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.