POBJEDA KOŠARKAŠA ZADRA U SRBIJI
Sjajni Marko Car predvodio Zadar do pobjede protiv Hemofarma!
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 18.12.2010 u 19:59.
ZDNews.hr

Sjajni Marko Car danas je postigao 23 koša Foto: NLB


Zadar je u Vršcu preokrenuo 14 poena zaostatka i pogodivši čak 13 trica pobijedio favorizirani domaći Hemofarm 88:74 za kojeg je Milan Mačvan odigrao zadnju utakmicu.

Zadrani su ove sezone često odigrali dobre tri četvrtine pa na kraju ostali kratki u neizvjesnoj završnici. Ovog puta, Zadar je ponovno odigrao dobre tri četvrtine, s tom razlikom da su to bile posljednje tri.

Nakon što su u 16. minuti bili na 14 poena zaostatka, Zadrani su napravili veliki preokret i uzeli drugi veliki skalp u nizu nakon što su prošlog vikenda pobijedili Partizan.

Hemofarm tricama na +14

Hemofarm je odlično krenuo u susret pogodivši četiri trice u prvoj četvrtini, od čega su dvije bile Krstovića. Nisu domaći Zadranima dozvolili niti jedno vodstvo te su se odlijepili na 26:17, a u 14. minuti s još dvije trice (do tada šutirali 6/11) i na 36:23.

Domaćinu je trebalo samo 15 minuta da zabije 40 poena protiv nemoćnih Zadrana, a sedmom tricom otišao je Hemofarm i na najvećih 43:29.

Serija Zadra 13-0

I onda se je krenuo veliki preokret. Zadrani su do kraja poluvremena ubacili 13 koševa, a nisu primili niti jedan. Dundović i Car su vezali trice, Vladović je ubacio pet poena, jedna ubačaj je dodao i Bilan. Imao bi Zadar i vodstvo na odmoru da pri Bilanovom šutu dvije sekundi prije odmora lopta nije ostala zaglavljena između table i obruča.

Ovako je na poluvremenu na semaforu stajalo 43:42, ali kako je Zadar završio drugu četvrtinu tako je započeo treću. Bilan, Brown i Car su sjajno reagirali u napadu, a pogotovu se to odnosilo na Bilana koji je u pet minuta ubacio osam poena, što ispod koša, što s polu-distance, a u dva navrata dobro reagirao i u obrani. Car je tricom donio prvo vodstvo Zadra (51:49), Brown je tricom donio drugo (56:54), a onda Car novom tricom i do tada najvećih 61:56 u 25. minuti.

Odlična zadraska završnica

Tada su obje obrane počele biti puno agresivnije, trener Danijel Jusup je iznenadio Hemofarm sa zonom, pa je do kraja četvrtine ubačeno samo još devet koševa. Sjajan je bio onaj Ivanova sa zvukom sirene za kraj četvrtine, polaganje za 65:61, a potom u prvom napadu posljednje dionice trica Cara preko ruku Mačvana za 68:61.

Ipak, Pavković i Mačvan odgovaraju serijom 7-0 za koju im je trebalo 93 sekunde za izjednačenje 68:68 u 34. minuti. Brown je vezao dva pokušaja za tricu koje su prošle ispod obruča ali stao je i domaćima šut za tricu tako da Vladović iz kontre pa potom desetom zadarskom tricom vraća prednost. A onda Zadru sjajna akcija Cara, Ivanova i Dundovića donosi 75:68. Pa i Car stavlja tricu za 78:70.

Bilan je potom, točno tri minute prije kraja napravio petu osobnu, ali Brown nakon pick and popa ostaje sam na trici i ubacuje za velikih +11 (81:70), da bi stvari zaključio Car zakucavanjem iz kontre točno 90 sekundi prije kraja. Na kraju su Zadrani slavili s +14, što je bila njihova najveća prednost.

Mačvan u suzama

Car je s 23 koša (trice 5/9), 8 asista i 5 ukradenih lopti predvodio Zadrane, dok je Vladović ubacio 19 uz 5 asistencija. Brown (15p) i Bilan (12p) su većinu svojih koševa zabili u drugom poluvremenu kad je bilo najvažnije. Krstović je sa 17 bio najefikasniji u domaćim redovima, dok je Mačvan zabio 15 te u suzama uz ovacije domaćih navijača napustio parketu dvorane Milenijum.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.