UOČI UTAKMICE S PARTIZANOM
Danijel Jusup: Partizan je izuzetno kvalitetan. Dat ćemo sve od sebe
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 11.12.2010 u 23:50.
ZDNews.hr

Danijel Jusup Foto: Arhiva (057info)


Košarkaši Zadra danas (nedjelja) s početkom u 17 sati u dvorani Krešimira Ćosića ugostit će momčad Partizana u sklopu 11. kola regionalne NLB lige. Zadrani, koji u 10 odigranih utakmica imaju katastrofalan skor od samo dvije pobjede i 8 poraza spremni dočekuju srpskog euroligaša. Situacija u klubu i oko njega zasigurno nije na razini na kakvoj bi trebala biti, a pobjeda protiv Pinara u 3. kolu EuroChallenge kupa nije 'kupila' ljutu zadarsku publiku koja je svjesna sve lošijeg stanja.

Svjesni ovakve situacije, službeni Tornado pokazao je dobru volji i najavio spuštanje 'kat niže', preciznije, u 'obiteljski vip', na tribinu odmah iza koša, no iz Uprave KK Zadar i ŠC Višnjik tome su se usprotivili, te će Tornado sljedeću, ali i ostale utakmice do kraja sezone provesti na svom starom mjestu.

Trener Zadra u najavi utakmice kazao je kako zna što i kako treba napraviti. Kazao je i kako bi igračima, ali i njemu osobno, pobjeda protiv Partizana značila jako puno.

- Ovo nam je jako bitna utakmica. Utakmica je to koja bi trebala puno toga okrenuti. Čini mi se da smo malo bolje posloženi, vidjeli smo neke stvari i znamo što moramo i što možemo. Igračima i meni ova pobjeda bi stvarno puno značila, pogotovo sada, u trenucima kada smo se približili drugom krugu EuroChallengea. Smatram da bi situacija trebala biti malo bolje. Radimo, trudimo se, dajemo sve od sebe i vjerujemo da će nam se to vratiti – kaže trener Zadra, Danijel Jusup.

Nakon pobjede protiv Pinara u 3. kolu EuroChallengea, lakše se diše. Jusup kaže kako se proteklog tjedna treniralo individualno, a neki igrači su dobili i sitne poštede, što je zasigurno dobra stvar.

- Takav raspored nam je omogućio da odmorimo neke od igrača koji su se podosta potrošili. Tu u prvom redu mislim na Vladovića i Cara. Svaki dan odmora puno znači za svakoga od njih. Nekima odmor i nije potreban, tako da smo ovaj tjedan više radili individualno. Pripreme za utakmice su protekle dobro.

Kazao je Jusup riječ, dvije i o Partizanu.

- Pogledali smo snimke njihovih utakmica i nalazimo način kako ih eliminirati i kako odvesti utakmicu u smjeru koji bi nama najviše odgovarao. Poznato je da je Partizan euroligaška momčad i da je kvalitetan. To je momčad koja je dobila Kimkija, Caju Laboral i Žalgirisa, no u međuvremenu su promijenili razigravača. Doveli su Jerrellsa, kojega smo i mi pokušali dovesti nešto ranije. Ako se mene pita, riječ je o jako kvalitetnom igraču. Tu su i ostali igrači kao što su Gist i Jawai koji igraju na centarskim pozicijama – kazao je za kraj Jusup.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.