EUROCHALLENGE KUP
Zadar slavio protiv Pinara 82-77
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 7.12.2010 u 20:15.
ZDNews.hr

Ive Ivanov Foto: Arhiva (ZDS)


Košarkaši Zadra slavili su danas u 4. kolu EuroChallenge kupa na domaćem terenu protiv turskog Pinara rezultatom 82-77. Najbolji u redovima Zadra bili su Ivanov sa 18, te Tomas sa 15 postignutih koševa. Dobru partiju s druge strane pružili su Eldridge sa 18, te Batuk i Smith sa po 13 postignutih koševa.

Dobro su Zadrani otvorili utakmicu, prva četvrtina donijela je veliku prednost Jusupovim igračima, pa su se tako u prvih 10 minuta istakli Car i Ivanov sa 6 postignutih koševa, dok je kod gostiju Furkan zabio 6, a Batuk 5 koševa. Prva četvrtina završila je s prednošću Zadra od 13 koševa (26-13).

I u drugoj četvrtini su Zadrani bili dominantni i furiozni. Protivnik iz Turske postigao je samo jedan koš više nego u prvoj četvrtini, dok je Zadar ostao na 3 manje, 23. Nakon uvodnog koša Browna, na opće oduševljenje zadarske publike, Ivan Tomas, a nakon njega i Ivan Batur postižu dvije trice u seriji za 34-13. Pokušali su se vratiti gosti preko Erdogana i Smitha, koji su zabijali pred kraj druge četvrtine, no došli su samo do 27. koša, dok su Zadrani otišli na 49.

Treća dionica susreta završila je neriješeno, 21-21. Koševima Furkana, kasnije i Batuka, gosti su sustizali Zadrane, dok je kod Zadra odličan bio Ive Ivanov, koji je za 10 minuta igre postigao 8 koševa uz nekoliko skokova. Za istaknuti je i podatak kako je Marko Car sa zvukom sirene pogodio tricu s centra za 70-48.

Posljednja četvrtina uvjerljivo je pripala gostima. Iako su Zadrani imali čak 25 koševa viška, sve se skoro istopilo u posljednjoj dionici. Čak 17 koševa više postigli su Turci od Zadrana u posljednjih 10 minuta. Krenulo je s tricama Batura i Eldridgea, a posebno dobro odigrao je Holston koji je postigao 9 koševa, od čega je i jedna trica. Konačan rezultat bio je 82-77 za Zadar. Možemo slobodno reći kako je Zadar zasluženo pobijedio, a da je mogao bolje odigrati u posljednjoj četvrtini - jest.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.