PRVA EUROPSKA POBJEDA
Sjajni Zadar demolirao Apoel 22 razlike
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 23.11.2010 u 20:54.
ZDNews.hr

Brandon Brown Foto: Ezadar


KK Zadar – Apoel Nicosia 95-73 (27-23, 26-12, 22-17, 20-21)

KK Zadar: Car 2, Vladović 9, Batur 9, Tomas 7 (5 sk), Ramljak, Dundović, Marčinković 9 (6 sk), Olivari 4, Ivanov 11, Brown 20, Bilan 23 (5 sk), Pelczmann 1

Apoel: Tiggs 17 (5 sk), Kovač 3, Lee 4, Hanavan 14, Neophytou, Davis 10, Vitas 7, Socratous, Kalaitzidis 8, Buljan 10 (6 sk)

Košarkaši Zadra došli su do svoje prve europske (EuroChallenge kup), i treće ukupno pobjede u ovoj sezoni. Zadrani su u drugom kolu, pred nešto više od 800 gledatelja u Krešinom domu bili i više nego uvjerljivi protiv ciparskog prvaka Apoela, svladavši ih rezultatom 95-73.

Bila je to utakmica u kojoj Zadrani u niti jednom trenutku nisu postili gostima da preuzmu stvar u svoje ruke. Za istaknuti je i podataka kako su gosti samo jednom poveli, i to nakon trice Hanavana za 11-10.

Zadrani su vrlo uvjerljivo otvorili utakmicu. Koševima Bilana, kasnije i ukradenom loptom i polaganjem Marčinkovića, Jusupovi izabranici poveli su 4-0. Kod gostiju, priključak su držali nekoliko minuta Vitas i Davis. Tricom Hanavana za 11-10, Apoel je poveo, prvi i posljednji put na utakmici. Nakon toga, vidjeli smo atraktivnu i dobru igru Zadra. Koševima Bilana, kasnije Marčinkovića i kapetana Vladovića, Zadar odlazi na +7 (16-23). Nastavili su Zadrani furiozno i u nastavku.

Dobro se u igri snašao i Brandow Brown, koji sam povezuje seriju od 7 koševa, od čega je bila i jedna trica, pa tako Zadar po prvi put ima dvocifrenu prednost (34-23). Koševima borbenog i raspoloženog Ive Ivanova Zadar odlazi na 53-35, što je ujedno bio i rezultat nakon prvih 20 minuta igre.
U drugom dijelu susreta, Zadrani su odigrali još i bolje. Koševima Browna, Vladovića, kasnije i Ivanova, Zadar ima prednost od čakl 27 koševa (62-35). Pokušali su se gosti vratiti u susret preko, u drugom dijelu raspoloženog Tiggsa, koji za kratko vrijeme postiže 11 koševa, no sve je ostalo samo na pokušaju. Koševima Batura i Marčinkovića završena je treća dionica susreta (75-52).

Posljednja četvrtina protekla je u revijalnom tonu. Gosti, koji su djelovali potpuno izgubljeno, nisu se snašli danas na Višnjiku, možda je bolje kazati, Jusupova družina danas ih je pregazila vrlo dobrom igrom u napadu i obrani. Za istaknuti je i atraktivno zakucavanje mladog igrača Zadra Šime Olivarija za 84-59, te podatak kako je Josip Pelczmann, mladi razigravač, u igru ušao dvije i pol minute prije kraja utakmice te je iznudio petu osobnu pogrešku Davisu i zabio jedno slobodno bacanje.

Sve u svemu, jako dobra igra Zadra i dobra uvertira za utakmicu protiv Krke. Najefikasniji u redovima Zadra bio je Miro Bilan sa 23 koša i 5 skokova, Brandon Brown je zabio 20 (7/7 iz igre, slobodna bacanja 5/5). Ivanov je dodao 11 koševa. Kod gostiju, koji su izgubili čak 25 lopti, najviše je ubacio Tiggs, 17, dok je Hanavan dodao 14 koševa.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.