PRVI OVOSEZONSKI PORAZ U JAZINAMA
Svjetlost svladala Borik Puntamiku 75:67
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 22.11.2010 u 0:01.
ZDNews.hr

Marino Šarlija (u zelenom dresu) Foto: Ezadar


Treću pobjedu u nizu izborila je Svjetlost pobijedivši u Zadru Borik (75:67) u 7. kolu A-1 lige košarkaša.

Nešto bolju igru na otvaranju utakmice pružili su domaći i do kraja 8. su minute održavali prednost, nakon čega kreće serija Brođana 7-0 kojom oni završavaju prvu četvrtinu s tri poena viška (15:12). Osim dva izjednačenja domaćih (sredinom perioda) gosti su sve do odmora kontrolirali rezultat, a tricom Igora Marića u 18. minuti po prvi put su dohvatili dvoznamenkasto vodstvo (36:26).

Borik, kojem je malo što polazilo za rukom, teško se i u nastavku nosio s vrlo motiviranim gostima koji su očito u usponu forme. Ipak, u završnici treće četvrtine pojavila se nada u domaći preokret kada su Petani, Šarlija i Mrkić zaostatak od 11 poena (54:43) srezali na obećavajućih 54:49 pred ulazak u posljednjih deset minuta.

Od preokreta ipak nije bilo ništa jer se Borik nije uspio primaknuti na manje od četiri poena zaostatka (58:54 nakon trice Pešuta u 33. minuti), a gosti do 36. minute preko Helbicha, Karlovića i Norca opet odlaze na dvoznamenkastu prednost (66:54) koju Zadrani nisu do kraja uspjeli ozbiljnije ugroziti (65:57).

Kod Brođana je najefikasniji bio Domagoj Norac s 19 poena (4sk, 5osl), 18 je nanizao Igor Marić (6sk), a Ozren Mišić susret je završio s 12 poena. Marino Šarlija za Borik je postigao 19 poena, dok je Jure Škifić upisao 13 poena (5sk).

Statistika

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.