NI PREDNOST OD 15 RAZLIKE NIJE BILA DOVOLJNA
Nevjerojatno: Zadar ipak poražen od Budućnosti
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 20.11.2010 u 22:41.
ZDNews.hr

Jakov Vladović Foto: NLB


Budućnost: Ščekić 12,Mihailović 9, Popović M., Popović A., Otašević 3, Dragičević 22, Simonović 16, Kadziulis 23, Dubljević, Djukanović, Šeković 4, Nešović 16

Zadar: Car 22, Vladović 28, Batur 2, Tomas 3, Ramljak, Dundović 6, Marčinković, Olivari, Ivanov 2, Brown 23, Bilan 6, Pelczmann

Suci: Sašo Pukl (SLO), Dragan Kralj (BIH), Haris Bijedić (BIH)

Rezultat: 105-92 (18:27, 23:23, 21:21, 24:15, 19:6)

Gledatelja: 1500

U drugom poluvremenu Bilan 'zaspao' na klupi
Jusup u drugom poluvremenu zaboravio na Bilana
Neshvatljiv je i naprosto nevjerojatan podatak da je trener Zadra, Danijel Jusup, u drugom poluvremenu, u potpunosti zaboravio na centra Mira Bilana, koji se jedini, s obzirom na svoju visinu, mogao nositi s visokim igračima Budućnosti pod košem. Upravo radi toga što Zadar nije imao visokog igrača pod košem, Budućnost je iskoristila ponuđeno te na kraju slavila sa uvjerljivih 13 koševa razlike.
Košarkaši Zadra još su jednom na nevjerojatan način poraženi u NLB ligi. Iako su Jusupovi izabranici utakmicu otvorili i više nego dobro, u završnici je još jednom, po tko zna koji put ove sezone ponestalo koncentracije, pa su tako igrači Budućnosti uspjeli vratiti zaostatak od čak 15 koševa, te na kraju, nakon produžetka, pobijediti sa čak 13 koševa razlike.

Krenuli su Zadrani furiozno od samog početka i to prije svega protiv danas najraspoloženijih, Vladovića i Browna. Pri rezultatu 12-9 za Zadar, Brown, kasnije i Car postižu koševe za Zadrovih +7. Serijom koševa, opet Browna i Vladovića, koji povezuje tricu i koš za 34-20, gosti odlaze na solidnih +14. Čak 7 koševa u seriji zabija tada Dragičević koji vraća Budućnost u život, no s druge strane ukazuje se kapetan Vladović. Jednim pogođenim slobodnim bacanjem Dragičevića, završeno je prvo poluvrijeme. Zadar ima dobrih +9 (50-41), te u drugi dio susreta, baš kao i u prvi, ulazi dobro. Koševima Browna i Vladovića, Zadar odlazi na 56-45. S druge strane, Otašević tricom, kasnije i Simonović smanjuju na 52-56. Mini serijom Vladovića, Zadar se još jednom odljepljuje, no ne dovoljno da se protivnik dokrajči. Tricom Cara, Zadar odlazi na 71-59, no istom mjerom Zadranima je nekoliko sekundi kasnije uzvratio Nesović.

U posljednju dionicu susreta ušlo se s rezultatom 71-62 za Zadar. Koševima Dragičevića i Kadziulisa, koji u seriji pogađa 5 koševa (jednom za dva, te jednu tricu), Budućnost dolazi na samo 2 koša zaostatka. Kadziulis je kasnije još jednom zabio tricu za 73-72, no i Brown zabija za 76-72. U sljedećem napadu Batur zakucava za novo vodstvo Zadra, no domaći koševima Šehovića i Kadziulisa, koji pogađa još jednu tricu, dolaze na 2 koša zaostatka. Isti igrač je dao izjednačujući koš za 80-80. Koševima Ivana Tomasa u posljednjim sekundama utakmice (regularnog dijela), Zadar je poveo 86-84. A onda je loptu u ruke uzeo Aleksej Nesović koji sa sirenom pogađa 'nemoguće' za izjednačenje, pa se tako otišlo u dodatnih 5 minuta produžetak.

Koševima Kadziulisa i Mihailovića, kasnije i Simonovića, Zadar je dokrajčen. Petu osobnu dobio je Brown, nešto kasnije i Vladović i tu je utakmici bio kraj. Svoje prve minute, točnije sekunde, njih 19, upisao je i mladi razigravač Zadra, Josip Pelczmann koji je u igru ušao umjesto Ivana Tomasa. Shrvani i dokrajčeni Zadrani na kraju su izgubili sa čak 13 koševa razlike, a mogli su dobiti. Pobjeda je bila nikad bliže.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.