JOŠ JEDNA U NIZU POBJEDA ZEBIĆEVIH IGRAČA
Nogometaši Zadra uvjerljivo deklasirali Varaždin 3:0
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 20.11.2010 u 19:23.
ZDNews.hr

Želimir Terkeš - danas nezaustavljiv Foto: ZDS (arhiva)


NK ZADAR: Gluić, Bilaver 6, Vasilj 7, Con 6, Banović 6, Puljić 6, Santini 6 (Jerbić 70' 6,5), Terkeš 7, Mršić (Ćurjurić 78' 6,5), Pezo 6 (Begonja 85'), Skočibušić 6,5.

NK VARAŽDIN: Dreven 5, Katanec 5, Brezovec 5, Brlečić 5 (Dudić 75' 5), Punčec 5,5, Aganović 5, Glavina 5, Golubar 5, Škvorc 5,5, Conjar 5, Vugrinec 5.

Suci: Ivan Krečak (Šibenik), Darko Novoselnik (Belišće) i Mladen Lončar (Virovitica).

Gledatelja: 1000.

Žuti kartoni: Katanec (Varaždin 39'), Bilaver (Zadar 65'), Škvorc (Varaždin 68'), Terkeš ( Varaždin '68), Pezo (Zadar 69'), Punčec (82').

Nogometaši Zadra slavili su u Stanovima protiv Vraždina rezultatom 3-0 priredivši tako domaćokj publici još jednu nogometnu poslaticu. U utakmici u kojoj su Zadrani bili bolji od prve do posljednje minute, najbolji pojedinac na terenu bio je kapetan Zadra, Želimir Terkeš koji je osim pogotka, vrlo dobro dirigirao zadarskim napadom, te je na taj način jedan od najzaslužnijih za novu pobjedu Zadra.

U prvih desetak minuta ogleda na Stanovima, gledatelji nisu imali što za vidjeti. Tek je za izdvojiti prilika u 11. minuti kada je Bilaver s boka precizno ubacio za Terkeša koji vojelem puca preko gola. Četiri minute kasnije, napadač Zadra pada u kaznenom prostoru Varaždina, no sudac samo odmahuje rukom. Imao je i Santini izglednu priliku u 21. minuti, no sve je samo ostalo na pokušaju jer Zadranin sa 7 metara promašuje 'nemoguće'. Sedam minuta kasnije, Zadar se još jednom našao u izglednoj prilici za postizanje gola. Mršić i Skočibušić na lijevom boku su odigrali pravu malonogometnu akciju, no Mršićev završni udarac nije bio fatalan po vratara Varaždina Drevena.

U 34. minuti Zadrani su još jednom mogli realizirati dobru priliku, no Banović nije bio precizan. Tri minute kasnije, kapetan Zadra, Želimir Terkeš bio je u izglednoj prilici za postizanje pogotka, no u padu nije uspio dohvatiti loptu. Ipak, Zadrov trud isplatio se u 42. minuti. Slobodan udarac vrlo precizno izveo je Stjepan Skočibušić koji postiže pogodak za 1-0.

Poluvrijeme je donijelo i kišu, koja je rastjerala podosta gledatelja, pa je tako utakmicu Zadra i Varaždina u nastavku pratilo nešto više od 500 gledatelja. U drugom dijelu, barem u prvih desetak minuta, gledali smo malo otvoreniju igru.

Tek u 64. minuti Zadrani su ozbiljnije zaprijetili - i postigli pogodak! Povukao je Terkeš s nešto veće udaljenosti, došao do ruba kaznenog prostora i onda velemajstorski zatresao Drevenovu mrežu za 2-0. U 70. minuti u igru trener Zadra uvodi Jerbića, koji tri minute kasnije dolazi u izglednu priliku, puca u gol, no Dreven brani.

Zebićev 'joker' s klupe Jerbić postigao gol!

Ipak, vratar Varaždina morao je po loptu u mrežu u 85. minuti. Strijelac trećeg, ujedno i posljednjeg pogotka na utakmici bio je Jerbić koji odlično pogađa glavom za 3-0, na vrlo dobru asistenciju Ćurjurića.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.