EUROCHALLENGE
Ive Ivanov nije mogao sam, poraz od Pinara
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 16.11.2010 u 21:21.
ZDNews.hr

Ive Ivanov - danas odličan Foto: Arhiva


Pinar Karsiyaka - KK Zadar 88-81 (18-21, 28-20, 24-18, 18-22)
Grupa G, Izmir (TUR)
Suci: Ivo Dolinek(CZE), Bojan Jovanić(BIH), Marin Mehandjiev(BUL)

Pinar Karsiyaka: Eldridge 19, Mentese, Sneed 11, Kacaniku, Batuk 19, Stanojević 8, Holston 6, Erdogan 9, Aldemir 13, Saruhan 3, Calban.

Zadar: Car 8, Vladović 13, Batur 9, Ramljak, Dundović 6, Marčinković 2, Olivari 2, Ivanov 19, Brown 20, Bilan 2, Pelczmann, Vlaić.

Košarkaši Zadar poraženi su u 1. kolu skupine G EuroChallenge-a od turskog Pinara rezultatom 87-81. Domaće je do pobjede predvodio Eldridge sa 19 postignutih koševa, dok je Aldemir na koncu imao 14 skokova, duplo više od najboljeg zadarskog skakača i igrača Ive Ivanova. U redovima Zadra najviše se istakao danas sjajni Ive Ivanov sa 19 postignutih koševa uz 7 skokova. 20 koševa je dodao Brown, a 13 kapetan Vladović.

Košarkaši Zadra, unatoč nešto lošijih prvih par minuta, na relativno su dobar su način utakmicu. Domaći su brzo poveli 8-2, a prve koševe za Zadar postigao je krilni centar Mario Dundović pogodivši dva bacanja. Koševima Cara i još jednom Dundovića, dvaput, Zadar je smanjio prednost na samo četiri koša zaostatka (12-8), a do prvog vodstva izabranici Danijela Jusupa došli su preko Ive Ivanova koji je u seriji sam povezao 6 koša. Prvo je pogodio dva bacanja, a onda i 4 nova koša za vodstvo Zadra 14-19. Gosti su smanjili preko Batuka, koji pogađa dva bacanja za 18-21 i upravo je to rezultat s kojim je zaključena prva dionica susreta.

Koševima Browna, kasnije i Batura, Zadar odlazi na 5 koševa prednosti (20-25), dok s druge strane domaće u život vraća Batuk, kasnije i Eldridge koji postiže tricu za smanjenje Zadrove prednosti na samo 3 koša. Još jednu tricu za domaće pogađa Sneed i rezultat je izjednačen, 28-28. Koševima kapetana Vladovića, kasnije Bilana i Cara, Zadar odlazi ostaje na +2 (34-36), s druge strane precizni su bili opet Eldridge i Sneed. Do novog vodstva domaće momčadi nije se trebalo dugo čekati. Prvo Eldridge pogađa oba bacanja, a u sljedećem napadu krade loptu Caru i zakucava za 42-39. Na 44-39 povisio je Stanojević, dok s druge strane za Zadar nove koševe postiže Ivanov.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 46-41 košem Stanojevića u posljednjim sekundama.
U pretposljednju dionicu Zadrani su ušli sa 5 koševa zaostatka. Na 7 razlike povisili su domaći preko Aldemira, no s druge strane danas odlični Ive Ivanov povezuje 6 koševa u seriji i vraća Zadar u igru (48-48). I onda je uslijedila crna serija Zadra. Prvo Sneed, kasnije i Batuk povećavaju vodstvo Pinara, dok s druge strane jedino Brown pogađa za smanjenje. Koševima Batuka, koji sam radi seriju 8-0, (te pogađa dvije trice), kasnije i polaganjem Stanojevića, domaći odlaze na +12 (64-52). S druge strane, Ivanov pogađa jedno bacanje, a Brown skok šutom smanjuje na 64-55. Koševima danas nezaustavljivog Ivanova, Zadar smanjuje prednost 7 koševa razlike. Posljednje koševe u trećoj četvrtini za Zadar postigao je Batur pogodivši dva bacanja, s druge strane, Saruhan sa sirenom pogađa tricu za 70-59. Zadrani u posljednju dionicu susreta ulaze sa 11 koševa razlike.

Nastavili su furiozno domaći i u četvrtoj četvrtini. Tricom Erdogana Pinar odlazi na velikih 73-59, no tada se još jednom, po tko zna koji put ukazao Ive Ivanov koji prvo košem, a kasnije i pogođenim dodatnim bacanjem smanjuje na 73-62. Dodali su u sljedeće tri akcije Brown i Vladović nove koševe za Zadar. Zadrani su bili dosta blizu izjednačenja u 17. minuti kada je Olivari zakucao za 75-71. Postigli su tada domaći još jedan koš preko Aldemira, a s druge strane Car pogađa novu tricu. Konačan rezultat bio je 88-81 za Pinar.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.