HIT PRVENSTVA
Borik pregazio Zabok u Bedekovčini
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 13.11.2010 u 7:39.
ZDNews.hr

Petar Marić Foto: Kosarka.hr


Košarkaši Borika u šestom kolu A-1 lige pobijedili su u gostima Zabok 74:61. Zadrani su u utakmici u kojoj su vodili većim dijelom došli do zaslužene pobjede. Igrači Nevena Plantaka domaćinima su nametnuli agresivnu obranu protiv koje su Zagorci imali velikih problema. Nakon šest kola Zadrani tako imaju čak pet pobjeda, od čega dvije gostujuće, no trener Plantak odmah smiruje strasti: "Nama nije cilj Liga za prvaka, već ostanak u ligi. Ovo je vrlo mlada ekipa s prosjekom od 20-ak godina i ne želimo tim igračima na leđa stavljati prevelike ambicije. Danas smo u početku u napadu funkcionirali loše, no obranom smo uspjevali održati rezultat. Kod nas sve počinje od kolektivne obrane, čime se otvaraju laki poeni u napadu i izuzetno sam zadovoljan igrom svome momčadi."

Prva četvrtina obilovala je s pogreškama na obje strane, no Zadrani su ipak za nijansu bili bolji pa su početnih 10 minuta završili s vodstvom 8:13. Zabok u prvom poluvremenu nikako nije uspjevao pronaći igrača koji bi uz Antu Krapića na konstantnoj bazi pomogao u napadu. Već spomenuta agresivna obrana izluđivala je domaćine, a uz to su se u napadačkom dijelu razgoropadili Petar Marić (14p u 1. pol.) i Ivan Mikulić (13p u 1. pol.) pa je +15 u korist Borika uoči velikog odmora bila sasvim realna razlika prema dotad pokazanome.

Zabok je u drugom dijelu pokušavao i sa zonom, no trener Dragutin Črnjević nije mogao pronaći rješenje za izlazak iz krize. Loša realizacija u napadu nastavila se i u drugom dijelu, a kad se nakon par dobrih poteza na trenutak u prvom dijelu treće četvrtine činilo da bi se Zabok možda mogao podići, nadu domaćih opet su tricama sasvim umanjili Jure Škifić (26:45) i Marino Jurjević, koji je na nešto manje od sedam minuta do isteka spomenutog perioda ujedno goste po prvi put odveo na +20.

"Gosti su nas odlično iskautirali, znali su sve što igramo. Nismo imali protok lopte, svi naši napadi su završavali na prvom pasu. Jednostavno danas nismo ništa mogli napraviti i valja odati priznanje Boriku", rekao je poslije teškog poraza s 12 koševa, devet skokova i četiri asistencije prvi strijelac, skakač i asistent Zaboka, Ante Krapić.

Pobjednike je s druge strane predvodio Petar Marić, koji je upisao 23 poena i četiri skoka. Ivan Mikulić ubacio je 18, a Marino Jurjević 11 koševa.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.