PALE SU MASKE
Zadarski velemajstori laži i obmana!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 4.11.2010 u 0:14.
ZDNews.hr

Zdenko Mičić Foto: Montaža (ZL i ZS)


Mičić prijetio novinarima
I dok je stanje u KK Zadar i dalje u jako lošem stanju, direktor KK Zadar, Zdenko Mičić, očito nezadovoljan tekstovima/prilozima pojedinih novinara, odlučio je to riješiti onako kako najbolje zna - vikanjem i prijetnjama. Da stvar bude gora, kolega kojemu je Mičić prijetio da će ga istući, nije jedini kojemu je direktor KK Zadar prijetio. Iako bi rado ime kolege kojemu je Mičić prijetio objavili ovdje i sada, od kolege novinara smo zamoljeni da njegovo ime ne objavljujemo u javnosti, pa ćemo njegovu želju poštivati.
Prevrtljivo i turbulentno stanje u KK Zadar i dalje se nastavlja. Cirkus kojega nam iz dana u dan priređuju klupski djelatnici, danas je, čini se, došao do svog vrha. Podsjetimo, čak šestorica igrača u posljednjih mjesec dana odbila su iz ovog ili onog razloga doći u KK Zadar. I kada se činilo kako je Jusup sve dogovorio sa Samom Udrihom, ovaj mu se zahvalio kazavši kako mu je prioritet Španjolska liga, dok je u međuvremenu najozbiljniji kandidat za razigravačku poziciju, Tre Kelley potpisao ugovor u Belgiji (Oostende). Dakle, kad se pregovaralo s igračima koji su trebali obući zadarski dres, novaca je u klubu bilo.

Ako se nema novca, čime se mislilo platiti Greera, Golemca i Perinčića?

Sada, kada su doslovce svi igrači kojima je ponuđen angažman u KK Zadar odbili potpisati ugovor s klubom iz Jazina, određene struje iz kluba, a to se prije svega odnosi na direktora Zdenka Mičića, koji je s Jusupom i slagao roster Zadra za tekuću sezonu, danas su preko Danijela Jusupa poručile javnosti kako se novaca za dovođenje stranog pojačanja nema. Logična pitanja koja postavljaju zadarski navijači glase ovako: Prvo, kako se uopće išlo u pregovore sa čak šestoricom igrača ukoliko novaca nema? Drugo, kako bi se isplatili Greer, Golemac i Perinčić da su ostali u klubu, ako se novaca nema? Na ova, ali i na mnogobrojna druga pitanja direktor KK Zadar Zdenko Mičić, koji se ovih dana rijetko javlja na mobitel - nije odgovorio.

Nakon jučerašnjeg treninga Zadra, novinari su razgovarali s trenerom Jusupom koji je potvrdio kako se odustaje od pregovora sa stranim igračima.

- To apsolutno ne ovisi o meni, već o novcu s kojim klub raspolaže. Ono što u ovom trenutku mogu reći je to da do daljnjeg nećemo tražiti inozemno pojačanje – kazao je Jusup okupljenim novinarima te najavio dolazak dvojice mladih Zadrana na probu. Radi se o Teu Petaniju, bivšem igraču Borik Puntamike i o nekadašnjem junioru Zadra, Nikoli Blaževiću, koji nikad nije dobio priliku za dokazivanje u matičnom klubu.

Jusup ignorira Pelczmanna, a sam ga je stavio u roster Zadra!

I dok je ovakav potez od strane trenera Jusupa dobar za gore navedenu dvojicu igrača koji će dobiti priliku za dokazivanje, barem kroz treninge, a kasnije vjerojatno i kroz utakmice, ukoliko netko od njih zadovolji na probi, njegovo degradiranje i ignoriranje mladog Josipa Pelczmanna nikako ne može dobro utjecati na mladog igrača kojega je Jusup sam ostavio u rosteru, iako je na pripremama imao i mladog razigravača Marija Pešuta. Postavlja se logičko pitanje, zbog čega Jusup ne vjeruje Pelczmannu, ukoliko je vjerovao i isticao da je Pelczmann perspektiva kluba. Je li Jusup pogriješio ili nema hrabrosti pružiti priliku igraču kojega je sam ostavio u rosteru Zadra zahvalivši se pritom Mariju Pešutu? Ili je posrijedi nešto drugo? Ovo su pitanja koja zanimaju zadarsku javnost, košarkaše navijače i klupske pretplatnike. Iako bi trebali dobiti odgovore na njih, sumnjamo da ćemo ih dobiti…

KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.