ODLAZAK LEGENDE
Preminuo Miljenko Valčić
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 2.11.2010 u 14:52.
ZDNews.hr

Jazine Foto: 057info


Bivši košarkaš Zadra i strijelac prvog koša u legendarnim Jazinama, profesor Miljenko Valčić, preminuo je danas u Rijeci. Profesor Valčić, brat slavnog trenera Luciana Valčića, rođen je u Zadru.

Ono po čemu je Valčić ostao zapamćen je to što je postigao prvi koš za Zadar u dvorani Jazine, i to na na asistenciju Kreše Ćosića. Službeno otvaranje dvorane održano je 19. veljače 1968. ligaškom utakmicom protiv Beograda. Zadar je u toj utakmici pobijedio vrlo jaki Beograd rezultatom 86-52. Valčić je igrao za Zadar u zlatnim 60-im i 70-im godinama, a s klubom je osvojio 3 naslova prvaka, 1965, 1967, i 1968. Svoju košarkašku karijeru je završio u Kvarneru.

U Rijeci je završio profesorsku školu. Valčić je kasnije postao ravnatelj srednje ugostiteljske škole, gdje je radio do svoje mirovine. Gospodin Miljenko Valčić bit će pokopan u Rijeci.

Profesore, hvala na svemu i neka Vam je laka Hrvatska gruda.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.