ZA SAD NIŠTA OD POJAČANJA
Ima se, ima. Za otpremnine!
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 27.10.2010 u 22:18.
ZDNews.hr

Jazine - sjednište KK Zadar Foto: ZDS (arhiva)


U turbulentnom gradu košarke, nema nikakvih novosti, izuzev obećanja koja, kao što se i pretpostavljalo, neće biti ispunjena. Nakon što je trener prve momčadi najavio kako će se novo pojačanje na poziciji razigravača uskoro pojaviti u Zadru, a njegovo ime je obećao s medijima podijeliti jučer, Danijel Jusup danas je kazao kako od pojačanja ipak (za sada) neće biti ništa!

Da stvar bude gora, direktor košarkaškog kluba, Zdenko Mičić išao je toliko daleko da je izjavio kako se klub ne smije zalijetati s kupovanjem igrača 'na slijepo', a upravo je to praksa koju je klub na čelu s njim prakticirao sve ovo vrijeme. Podsjetimo, KK Zadar je potpisao ugovor s Ricardom Greerom (230 tisuća eura) i Juricom Golemcem (170 tisuća eura) upravo na slijepo, jer su obojica igrača potjerana iz kluba. Upravo tjeranjem Greera, Perinčića i Golemca, proračun KK Zadar ostao je osiromašen za više od 100 tisuća eura, a za to, naravno, nitko nije odgovarao niti ima naznaka da će odgovarati. Također, nitko ne zna gdje je ostatak novca završio.

Upravo radi ovakvog neodgovornog i bahatog ponašanja, ogorčena je i zadarska javnost koja ima sve manje strpljenja za sve one koji danas govore jedno, a sutra rade drugo. Tako je i sa slučajem Plaisted. Naime, Američki centar tužio je FIBA-i KK Zadar te je zatražio hitnu isplatu tristotinjak tisuća kuna koje mu KK Zadar duguje od lani, pa tako izjave direktora Mičića i trenera Jusupa, kako su bili u ozbiljnim pregovorima s Trentom Plaistedom, ne drže vodu. Sve je izglednija i to da će FIBA Zadru zabraniti dovođenje stranaca sve dok klub ne podmiri dugovanja prema igračima, u ovom slučaju Plaistedu. Upravo radi ovakvih neugodnosti i kaljanja ugleda kluba, koje direktor i njegovo osoblje priređuju svim navijačima, zadarska javnost se pita do kada će se ovakvo neodgovorno ponašanje pojedinaca u klubu nastaviti. Strpljenja je sve manje, a nezadovoljstvo navijača je sve veće iz dana u dan, tim više što se igrači tjeraju (i za to dobivaju premije!), a pojačanja ne dovode.

Press služba i web stranice ne funkcioniraju

I dok direktor kluba, Zdenko Mičić konstantno kuka kako se novaca nema, te kako se jedva krpa kraj s krajem, onaj tko je zadužen za prikupljanje prihoda, svoj posao ne radi, ali zato svaki mjesec ima osiguranu plaću. I da stvar bude gora, za svoj nemar nikome ne odgovara, pa čak ni Upravnom odboru kluba koja odlučuje o mnogo čemu. Spomenimo tu i klupsku press službu koja je odavno prestala funkcionirati na normalan način. Ukoliko ste novinar i trebate informaciju o događanjima u klubu, kada nazovete press službu, velika je vjerojatnost da će te dobit pretinac govorne pošte, a na vaš poziv kasnije nitko neće odgovoriti. Bolje je da i ne pričamo o službenim stranicama klub na kojima i dalje stoji semafor Eurokupa u kojemu se Zadar ove godine ne natječe, a u najavi sljedeće utakmice stoji „07. travnja 20:00 h, Dvorana Krešimira Ćosića“. Tu su također i slike i profili igrača koji više ne igraju u KK Zadar, a u opisu kluba i dalje stoji kako je sportski direktor Zmago Sagadin, koji je iz kluba otišao prije skoro godinu dana i tako dalje, i tako bliže. Odličan preustroj kluba, nema što!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.