LOPTICA PREBAČENA U MIČIĆEVO POLJE
[DODAN NOVI VIDEO] Jusup se ograđuje: Nisam ja direktno birao momčad!
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 20.10.2010 u 18:12.
ZDNews.hr

Danijel Jusup Foto: ZadarSport


Perović ne želi komentirati Jusupa


Kada smo upitali predsjednika KK Zadar, Dina Perovića da prokomentira izjavu trenera Jusupa kako nije sam slagao momčad za nadolazeću sezonu, Perović nam je samo kratko odgovorio kako nema komentara. - Nemam komentara na trenerove izjave - kazao je Perović
Pred košarkašima Zadra jedna je od zahtjevnijih utakmica u NLB ligi do sada. Nakon tri uzastopna poraza, Jusupova družina u subotu će u dvorani Krešimira Ćosića ugostiti Češki Nymburk.

Podrška s tribina bit će itekako potrebna, a da se radi o iznimno teškom protivniku, svjestan je i sam Jusup. U drugom dijelu pressice, novinare su zanimala i neka druga pitanja, nevezana za subotnju utakmicu.

Iskoristio je Jusup ovu priliku i da se ogradi od odgovornosti oko slaganja momčadi za tekuću sezonu. Iako su direktor Mičić i trener Jusup prije početka sezone javno isticali kako će oboje slagati momčad za narednu sezonu, prije mjesec dana Mičić se ogradio od svoje izjave i prebacio lopticu u Jusupovo polje kazavši kako on nema prste u slaganju momčadi. Danas je Jusup vratio lopticu u Mičićevo polje, kazavši kako on sam nije slagao momčad, jer da je slagao, ona bi bila drugačija.

- Utakmica protiv Nymburka ima za nas poseban značaj jer ipak radi o jednoj vrlo iskusnoj momčadi, dobro utreniranoj koja ima 12 iskusnih igrača i koja je zabilježila sve tri pobjede do sada. Ne očekujem nimalo lagan posao, očekujem jednu vrlo tešku utakmicu – kazao je u uvodu burne pressice trener KK Zadar, Danijel Jusup, a onda je nastavio o možebitnom pojačanju na vanjskoj poziciji.



- Upravo zbog nedostatka kvalitete, jednim okom gledamo tržište, te kontaktiramo neke igrače. Određena imena već su se pojavila u medijima, neka su točna, dok neka nisu. Mi smo sad u fazi dovođenja igrača, međutim ja sam odlučio da do subote i susreta s Nymburkom pojačanja ipak neće biti. Na nama je da se pokušamo maksimalno koncentrirati i odigrati domaću utakmicu s ovim dečkima koji su tu. Njima je potrebna podrška i ohrabrenje, jer oni u ovom trenutku daju sve od sebe po pitanju angažmana i voljnog momenta. Vjerujem da ti dečki mogu odigrati na jedan bolji i kvalitetniji način u odnosu na prošlu domaću utakmicu protiv Union Olimpije – kazao je Jusup o možebitnom pojačanju.

Očito je da je jedan od ključnih problema u momčadi Zadra pozicija razigravača, pa su tako kolege novinari upitali trenera Jusupa zbog čega se odrekao Roka Stipčevića.

- Prije početka ove sezone ja sam dao jasno naznačiti da neke od tih nositelja treba ostaviti u klubu. Mislim da je Zadar napravio najveću grešku što u klubu nje ostao niti jedan igrač iz lanjske sezone, izuzev Marka Cara. Jako je teško kad se kompletna momčad promijeni, naročito što se tiče tih nositelja igre. Ja još jednom ponavljam da sam izričito naglašavao da treba ostaviti neke igrače ukoliko je to moguće, međutim, moramo se opet osvrnuti na to i reći da jednostavno financijska situacija u ovom trenutku nama nje dozvolila da zadržimo nekog od tih nositelja. Ja sad tvrdim, da je netko od tih igrača na vanjskoj poziciji ostao u Zadru, bilo da se radi o Stipčeviću ili Periću, ovo bi sve skupa izgledalo puno bezbolnije. Bitno je naglasiti da je moja želja bila da se zadrži što više nositelja iz prošle sezone. No, to nije moj problem, već je problem kluba koji to financijski nije mogao izdržati.

Prije točno mjesec dana, direktor KK Zadar, Zdenko Mičić izjavio je kako on ne sudjeluje u slaganju momčadi za narednu sezonu, iako su i Mičić i Jusup netom prije početka slaganja rostera javno, i to u više navrata kazivali za medije kako će obojica sudjelovati u kreiranju rostera Zadra za sezonu 2010/11. Danas je Jusup između redaka odgovorio Mičiću kako ni on sam nije odlučivao o trenutnom rosteru. Loptica je još jednom prebačena u Mičićevo polje.

- Momčad sam sastavio ja i ona je u skladu s financijskim uvjetima koji još uvijek nisu ispunjeni. Mi nismo potrošili sav planirani novac. Da se mene pitalo, sigurno bi ostala dva nositelja od lani. Ja sam na tome inzistirao kroz medije. Nisam ja direktno birao momčad, jer da sam ja birao, onda bih ostavio njih. Konzultirao sam se sa svojim suradnicima i s ljudima u klubu oko dovođenja igrača. Ja mogu snositi jedan dio odgovornosti. Zamislite samo da je jedan igrač od lani ostao s nama, Stipčević ili Perić, koliku bi onda težinu imala onda ova momčad, uz nevelike novce. Prema tome, to nisam odredio ja, nego je to odredio netko drugi. To je odredio novac kojega nema, e sad, ne mogu ja dati svoj novac – ironično će za kraj Jusup.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.