CRNA SERIJA IDE DALJE: TREĆI PORAZ U NIZU
Košarkaši Zadra poraženi i od Zagreba
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 17.10.2010 u 18:59.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: ZadarSport (arhiva)


U derbiju 3. kola NLB lige, košarkaši Zadra uspjeli su još jednom, na vrlo sličan način kao i protiv Cedevite i Union Olimpije - izgubiti utakmicu (65-63). U redovima pobjednika, najbolji je bio Zadranin Luka Žorić sa 23 poena i 11 skokova, dok je kod Zadra bolji od ostatka momčadi bio Marko Car sa 17 koševa (3/12 za 3).

Izabranici Danijela Jusupa vodili su veći dio utakmice, no u konačnici je opet nedostajalo koncentracije i odlučnosti. Prvo poluvrijeme bilo je dosta nezanimljivo i neatraktivno, no košarkaši Zadra tu su ipak, sve do same završnice, držali konce u svojim rukama.

U drugom dijelu, vidjeli smo mrvicu zanimljiviju i dinamičniju košarku. U redovima Zagreba proradili su Žorić i Mašić, dok se Zadar vraćao u susret ponajprije preko raspoloženog Ive Ivanova. Za istaknuti su i dvije trice u nizu Brandona Browna koji je Zadrane, koji su u međuvremenu napravili seriju 8-0, doslovce vraćao u igru. Nešto manje od četiri minute, Zadar je imao prednost od dva koša (57-59), Tornado je bio u deliriju, no da svim Zadranima i zadarskim navijačima pokvari slavlje, pobrinuo se Simon koji pogađa tricu. S druge strane, Golemac je donekle smanjio prednost, no koševina Renforoea, Zagreb ima prednost od jednog koša.

U samoj završnici susreta, Zadar je imao napad za produžetak ili pobjedu. Zanimljivo je kako je loptu u ruke uzeo Marko Car, a ne Jakov Vladović. Dodao je Car loptu Golemcu, ovaj opet Caru, ali nažalost, Car je promašio…

Tornado vjetar u leđa od prve do posljenje minute


Zadarski Tornado bodrio je košarkaše Zadra u lovu na svoju prvu ovosezonsku pobjedu, no ipak, ni njihovo bučno navijanje svih 40 minuta nije bilo dovoljno da Zadar konačno svlada nekoga u NLB ligi.


Šime Olivari opravdao povjerenje


Iako ga je Jusup potpuno zapostavio u utakmci s Union Olimpijom, Šime Olivari, mladi zadarski bek, danas je na parketu proveo 14 minuta i 30 sekundi te je zasigurno opravdao povjerenje trenera. Čim je ušao u igru, efektno je zakucao u lice Luki Žoriću, te je u sljedećem napadu i efektno blokirao jednog Zagrebačkog igrača. Za svaku pohvalu. Što se Ivana Batura tiče, on je danas bio u rosteru, no nije upisao niti sekunde.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.