PORAZ DANIJELA JUSUPA
Sramota pred 1800 gledatelja:Zadar poražen od Union Olimpije
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 12.10.2010 u 22:23.
ZDNews.hr

Jakov Vladović Foto: NLB Liga


KK Zadar - KK Union Olimpija 66-72 (18-17, 12-12, 24-22, 12-21)
Gledatelja: 1800
Trener Zadra; Danijel Jusup
Trener Union Olimpije: Jure Zdovc
Suci: Ilija Belošević, Marko Jurac, Uroš Obrknežević (svi Srbija)


Jusup opet zaboravio na mlade igrače


Za istankuti je i podatak kako je Šime Olivari na parketu proveo svega 11 sekundi. Ivan Batur, za kojega se očekivalo da će dobiti veću minutažu, baš kao i Olivari, igrao je nepune dvije minute. Pelczmann i Vlaić nisu nastupili.
Union Olimpija pobijedila je Zadar usred dvorane Krešimira Ćosića, iako u svom rosteru nisu imali čak 6 prvotimaca, koji po odluci FIBA-e, dok se ne podmire sva dugovanja pojedinim igračima - ne smiju nastupiti u službenom natjecanju za slovensku momčad. Ipak, slovenci predvođeni sjajnim Ilievskim, uspjeli su u dramatičnoj završnici doći do svoje druge pobjede. Zadar je doživio drugi poraz, ponajprije radi loših reakcija klupe, točnije, trenera Danijela Jusupa koji je u iz igre u ključnim trenucima izvadio najboljeg igrača na parketu – Ivu Ivanova.

Košarkaši Zadra nisu na najbolji mogući način otvorili utakmicu 2. kola NLB lige protiv Union Olimpije. Iako su prvu četvrtinu dobili s jednim košem prednosti, do prvog vodstva došli su tek u 5. minuti tricom kapetana Jakova Vladovića. Gosti su otvorili susret tricom Markote, a nastavili su preko raspoloženh Ožbolta i Jagodnika. Za naglasiti je i to kako su Zadrani dosta nespretno gubili lopte u prvim minutama gubili lopte. U prvih 10 minuta izgubljeno ih je četiri. S druge strane, za Zadar je dobro pogađao Vladović koji je za 10 minuta ubacio 7 koševa, solidan je u napadu bio i Golemac sa 5 ubačaja.

U drugoj četvrtini, Zadrani su opet bili bolji od svog protivnika - za jedan koš! Koševima Jagodnika, kasnije i Ilievskog dvaput za redom, gosti odlaze na četiri koša razlike (20-24). Koševima Bilana, Ivanova i Cara, Zadar dolazi do prednosti od 30-29, čime je ujedno i završilo prvo, vrlo negledljivo poluvrijeme. Za istaknuti je podatak nakon odigranih 20 minuta kako su Zadrani za tri gađali 3/8 (38%), dok su gosti gađali 2/9 (22%). U skokovima je bilo 19-17 za Zadar.

Tornado na visokoj razini svih 40 minuta


Tornado u Krešinoj dvorani

Zadarski Tornado, njih tristotinjak, bili su bučna i glasna podrška igračima KK Zadar svih 40 minuta. Ipak, ni oni nisu bili dovoljni da pomognu svojim ljubimcima da dođu do svoje prve pobjede u NLB ligi.




Nastavili su Zadrani u drugom poluvremenu nešto motiviranije i agresivnije. Koševima golemca, Browna, a kasnije i Vladovića, Zadar je otišao na 7 koševa prednosti, no Jusupovi izabranici nisu uspjeli iskoristiti priliku da dokrajče protivnika, čak štoviše, dopustili su im da im se približe na samo koš zaostatka (48-47). Koševima Browna, kasnmije i dvaput Ivanova, Zadar je uspio doći do tri koša prednosti. U posljednju četvrtinu ušli su s rezultatom 54-51 košem Ivanova u posljednjoj sekundi.

Posljednja dionica krenula je jako loše po Zadrane. Prvo je Anagonye efektno zakucau zadarskim centrima, a osim njega, kiruški precizni su bili Ilievski i Ožbolt. Minutu prije kraja utakmice, Marko Car pogodio je tricu za 66-64, pa se tako cijela dvorana digla na noge. A onda katastrofa po Zadrane. Prvo Dundović radi namjerni prekršaj nad Ilievskim 22 sekunde prije kraja utakmice. Ilevski pogađa oba bacanja, a nakon novog brzinskog prekršaja Zadra, i Ožbolt pogađa oba bacanja. I Markota je nakon još jednog prekršaja bio precizan s linije slobodnih bacanja (66-72). S posljednjim zvukom sirene, Zadrani su popadali na koljena, Dundović je čak i zaplakao uz rub parketa. Drugi poraz u nizu, te poraz na domaćem parketu, ipak je bio previše za Zadrane koji su na kraju izviždali svoje ljubimce te trenera Jusupa.
KK Zadar: Car 14, Vladović 17, Batur, Golemac 13, Dundović 2, Marčinković, Olivari, Ivanov 8, Brown 6, Bilan 6, Pelczmann, Vlaić

KK Union Olimpija: Špan, Nowakowski, Ilievski 20, Angonye 9, Murič 4, Jagodnik 15, Radojević, Markota 5, Lorbek 2, Ožbolt 17

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.