IZGORJELI U TREĆOJ ČETVRTINI
Zadar poražen od Cedevite na otvaranju NLB sezone
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 9.10.2010 u 19:00.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: ZadarSport (arhiva)



Bez backup razigravača neće ići...


Zašto trener Zadra nije više koristio Marčinkovića i Olivarija nije nam poznato. No poznato je kako Zadar nema pravu zamjenu za Jakova Vladovića, kao što je i sam isticao i prije početka sezone. Uporno guranje Batura na krivu poziciju, i laici će primjetiti - nikako nema smisla, pa je samim time momčad na parketu bitno oslabljena, jer ovoj momčadi fali pravi back-up razigravač. Je li na Jusupovom vidiku neki novi razigravač koji do danas nije uspio pronaći klub, ostaje nam za vidjeti.
Košarkaši Zadra poraženi su u prvom kolu NLB u Sutinskim Vrelima od momčadi Cedevite rezultatom 70-66. Iako su Zadrani dobar dio susreta bili u prednosti, treća četvrtina bila je kobna za Jusupove izabranike. Zadrani su imali posljednji napad za produžetak ukoliko bi postigli koš za 2, no Marko Car vrlo je nespretno izgubio loptu u posljednje 3 sekunde, što su kaznili domaćini zabivši koš za konačnih Cedevita - Zadar 70-66.

Najučinkovitiji u redovima Zadra bili su Dundović i Vladović sa po 14 postignutih koševa, 10 je dodao Marko Car. S druge strane, u redovima pobjednika, najbolji je bio Baždarić sa 19 koševa, 15 je dodao Draper, a po 10 Rudež i Edwards.

Košarkaši Zadra na odličan su način otvorili utakmicu prvog kola NLB lige u Sutinskim Vrelima protiv Cedevite, te su nakon odigranih 20 minuta imali prednost od 6 koševa. Prvo je Bilan sam postigao 4 koša za Zadar, zatim je 5 koševa u nizu dodao i Dundović. Koševima Edwardsa, kasnije i raspoloženog Baždarića, Cedevita pokušava vratiti u susret. Pri rezultatu 7-13 za Zadar, Marko Car pogađa tricu za solidnih +9 Zadra. Koševima Rudeža i Baždarića, Cedevita se nešto malo manje od 2 minute prije isteka prve dionice susreta približila na samo jedan koš razlike. Tada je uslijedila i nova ofenziva Petrovićevih izabranika koji koševima sjajnog Drapera, kasnije i pogođenim slobodnim bacanjima Vukušića (2) dolaze u vodstvo od 22-20. svojim prvim koševima u dresu Zadra nakon nekoliko godina, ubilježio je i Ive Ivanov, pogodivši dva bacanja nakon faula Rudeža. Četvrtina je završena prednošću Cedevite od jednog koša (26-25).

Drugu četvrtinu otvorili su još jednom raspoloženi Zadrani preko Ive Ivanova, koji nakon jednog bacanja pogađa i za 26-28. Novim koševima Vladovića, kasnije i Golemca, Zadar odlazi na 26-33. Koševima Baždarića i Edwardsa, Cedevita smanjuje na 32-35. No onda se još jednom ukazao Marko Car koji pogađa tricu. Pogodio je jednom i Golemac, a Draper smanjuje na 35-40. Tridesetak sekundi prije kraja utakmice, Vukušić je faulirao Batura koji pogađa jedno od dva bacanja. Tada Ive Ivanov radi svoj četvrti prekršaj, a precizan s linije slobodnih bacanja oba puta bio je Baždarić. Posljednji koš u drugoj četvrtini postigao je Brown za 37-43.

Treću četvrtinu, samo naizgled dobro su otvorili Zadrani preko Bilana i Dundovića koji postižu 4 koša. No, s druge strane danas nerješiva enigma za trenera Danijela Jusupa, Dontaye Draper postiže tricu. Kasnije Rudež nakon dva bacanja smanjuje prednost na samo 4 koša. Koševima Vladovića u 26. minuti, Zadar odlazi na +10 (43-53), no nakon posljednjeg Vladovićevog koša, u redovima Zadra nastaje totalna pomutnja. Prvo je Troha pogodio za smanjenje, zatim i Rudež te Draper. Danas sjajni Marino Baždarić tada stavlja tricu za 52-53, a Cedevita nastavlja s ubitačnim ritmom po Zadrane i preko Roberta Trohe koji postiže tricu za kraj treće dionice i vodstvo Cedevite od 55-53.

Tornado na visokoj razini

Jedina stvar koja raduje nakon poraza Zadra od Cedevite je ta kako su zadarski navijači, njih dvjestotinjak, predovđeni legendarnim Borom Poštarom i "starom gardom", od prve do posljednje minute bili jaki vjetar u leđa zadarskim košarkašima.
I posljednja dionica susreta pripala je Cedeviti. Nakon početnog koša Vladovića koji smanjuje vodstvo Zadra na 8 koševa razlike, koševima Edwardsa, kasnije i još jednom tricom Trohe (u međuvremenu je Brown zabio za 61-59), Cedevita odlazi na +5 (69-54). Još se jednom (po tko zna koji put) olako zadarskom obranom prošetao nezaustavljivi Draper koji jednostavno poentira. Draperu je Car uzvratio tricom za 66-62 i ovim tempom, hvatanjem rezultata nastavilo se sve do posljednje dvije minute. U posljednjoj minuti tricu za Zadar postiže danas sjajni Mario Dundović (68-66). Tada Zadar radi tri faula u nizu kako bi ušao u bonus (Car dva puta i Golemac jednom). Draper je s linije slobodnih bacanja oba puta bio neprecizan, a Zadru je ostalo dosta vremena za organizirati napad. No, onda je sve otišlo u krivom smjeru. Caru je na centru loptu oduzeo Troha koji asistira za Vukušića, koji neometan postiže koš za konačnih Cedevita – Zadar 70-66.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.