UOČI PRVE UTAKMICE NLB LIGE
Miro Bilan: Bolji smo obrambeno od Cedevite
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 9.10.2010 u 15:21.
ZDNews.hr

Miro Bilan Foto: ZadarSport (arhiva)


Pred košarkašima Zadra definitivno je jedno od najtežih gostovanja ove sezone. Već u prvom kolu, Zadrani će snage u Sutinskim Vrelima odmjeriti protiv Petrovićeve šuterski i napadački formirane Cedevite. Razgovarali smo s Mirom Bilanom, zadarskim centrom koji je u najavi utakmice kazao kako je Zadar bolji od cedevite – u obrani. Upravo tu mladi centar vidi Zadrovu šansu.

Nakon odrađenih priprema, pred vama je možda i najteže gostovanje ove sezone. Jeste li spremni?

- Pripreme su bile psihički i fizički zahtjevne. Mislim da smo odigrali 11 pripremnih utakmica. Bilo je lošijih, ali i boljih izdanja,čim krene prvenstvo, brzo ćemo zaboraviti što je bilo na pripremama. Ukoliko dobijemo Cedevitu, nitko nas neće pitati kako smo igrali s Alkarom ili nekim drugim. Spremni smo iako mislimo da je Cedevita dosta jaka. To se pogotovo odnosi na njihov budžet, oni praktički mogu dovesti bilo kojeg igrača kojeg požele.

Koje bi izdvojili Zadrove bolje strane naspram Cedevite?

- Zadar je definitivno bolji u obrani od Cedevite. Cedevitina najjača strana svakako je šut za tri poena. Drapper i Baždarić su odlični sušeti, tu su Troha, Vukušić i ostali. Za tricu, možda su i najjača momčad u cijeloj ligi. Ako to zaustavimo, na dobrom smo putu da izvučemo pozitivan rezultat.

Cedevita je, budimo realni, jača pod košem. Kako vi gledate na to?

- Istina, oni imaju fizički jake centre, imaju jednog koji igra leđima, dok drugi i ne igra baš leđima. Mi ne idemo tamo s bijelom zastavom. Tko god bude čuvao njihove centre, borit će se i dat će svoj maksimum. Bio to Brandon, ja ili netko treći. Brandon u obrani može bilo kojeg centra čuvati bez problema, dok se u napadu više ponaša kao četvorka, to je jedna dobra stvar. Recimo centar koji ga bude čuvao imat će problema, jer Brandon će mu izaći van reketa i staviti mu tri trice – za kraj će Bilan

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.