PRVO KOLO NLB LIGE
Ambiciozna Cedevita dočekuje potresene Zadrane
Piše: Luka M. | Objavljeno 8.10.2010 u 16:09.
ZDNews.hr

Taktičke dileme Danijela Jusupa Foto: Arhiva (057info)


TV Prijenos na Arena Sport Croatia
Utakmica Cedevita – Zadar zakazana je za subotu u 17:00h a svi košarkaški zaljubljenici moći ce je pogledati na kanalu Arena Sport Croatia.
Početak regionalne lige odmah na startu donosi veliki hrvatski derbi. Znatno ojačana i osokoljena Cedevita, koja je ovaj tjedan potvrdila ulazak u Eurokup izbacivši pritom ruski Dinamo, dočekuje kod kuće financijski potresene Zadrane. Aco Petrović složio je ove sezone momčad po svom ukusu, pravu napadačku. Iz Cibone su dovedeni Princ, Vukušić i Troha, bivši Zagrebaš Krstić i tri vrlo dobra Amerikanca, Pattway, Draper te Edwards. Od odlazaka treba posebno izdvojiti prošlosezonskog najboljeg igrača Žižića koji je otišao u Asvel, pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će Cedevita nadomjestiti taj hendikep pod koševima.

Trener Cedevite izjavio je nakon gostovanja u Moskvi da je u završnici „poklonio„ pobjedu domaćinima kako bi odmorio svoje glavne igrače za vrlo važnu subotnju utakmicu protiv Zadrana u kojoj očekuje pobjedu svoje ekipe i juriš na vrh NLB lige.

Za razliku od njega, trener Zadra, Danijel Jusup imao je velikih problema u sastavljanju momčadi za novu sezonu. Već na startu, Zadar je bio pogođen odlascima svojih dvaju glavnih igrača, Stipčevića i Perica, a ni novonastala halabuka oko Greera nije ni malo dalo mira treneru Zadra da se u miru posveti novoj sezoni, u kojoj se ćemo napokon, čini se, gledati mlade Zadarske snage na parketu Krešine dvorane.

Za utakmicu s Cedevitom, Jusup od svojih momaka očekuje da ostave srce na parketu, pa će i eventualni poraz biti lakše preboljen. Sjetimo li se samo prošlosezonskih gostovanja u NLB ligi i pustih poraza. Vjerujemo kako zadarskim navijačima upravo na tu pomisao odmah padne mrak na oči.

Iako će mnogima zvučati nerealno, daleko najveći plus uoči ove utakmice je povratak legendarnog navijača Borisa Marina na čelo Tornada koji je najavio povratak "stare garde" zadarskih navijača na tribine. Upravo nam to daje snagu i vjeru da se prava košarkaška atmosfera napokon vraća u Donatov grad, a ujedno će i to biti jedan dodatni vjetar u leđa momčadi kojoj za sada rijetko tko vjeruje.

Sutrašnja utakmica i eventualna pobjeda bila bi najbolja pozivnica navijačima da u utorak dođu u Krešin dom te da bodre naše košarkaše na utakmici s Union Olimpijom.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.