GENERALKA NA VIŠNJIKU
Zadar teškim mukama do pobjede nad Splitom
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 2.10.2010 u 20:28.
ZDNews.hr

Foto: ZadarSport (arhiva)


ZADAR: 70
SPLIT: 67


Zadar: Car 21, Batur 11, Vladović, Golemac 7, Dundović 5, Marčinković 2, Olivari 5, Brown 9, Bilan 10 , Pelczmann, Vlaić

Split: Subotić 16, Čiklić 2, Katić 2, Vujčić 17, Babić, Markulin 2, Režić 7, Najev, Matić, Sobin 14, Grgurević, Mimica 7

Generalka, prije početka nove sezone, završena je pobjedom Zadra nad Splitom 70-67. Veliki otpor pružili su danas izabranici trenera Mladena Vuškovića Jusupovoj družini. Podatak kako je Zadar drugi put na utakmici poveo tek pri rezultatu 50-48, ne daje previše optimizma treneru Jusupu koji danas nije imao na raspolaganju ozlijeđenog Jakova Vladovića.

Košarkaši Zadra nisu na najbolji način otvorili posljednju pripremnu utakmicu uoči početka NLB lige. Nakon uvodnih 8-8, Zadranima su stvari krenule nizbrdo. Prva četvrtina izgubljena je 24-20, ponajprije zahvaljujući Vujčiću koji je za 10 minuta igre upisao 9 koševa. S druge strane, u redovima Zadra, Car je postigao 8, a Bilan 6.

Ni u drugoj četvrtini stvari na parketu nisu izgledale bolje. Nakon uvodnih koševa Cara i Bilana, za istaknuti je i jedna trica Brandona Browna, novog zadarskog centra za poravnanje rezultata (31-31). Koševima Sobina, tri puta u nizu, Split odlazi na +4, 31-35. Koševima Vujčića, prvo tricom, zatim i dvicom, kasnije i Subotićem, poluvrijeme završava rezultatom 37-44 za Split.

Pretposljednja dionica susreta donijela je preokrez Zadra. Nakon uvodne trice Batura, Marčinković na centru krade loptu nekom od igrača Splita i atraktivno zakucava za smanjenje Splitove prednosti. Zadar je po drugi put na utakmici poveo tek sredinom treće četvrtine 50-48, tricom Marka Cara. Koševima Browna, Batura i Olivarija, kasnije opet i Cara, Zadar je na ulasku u posljednju četvrtinu ima prednost od 7 koševa (57-50).

Zadnja četvrtina protekla je u dominaciji Zadra koji nije ispuštao prednost svih 10 minuta. Najbliže vodstvu Splićani su bili u prvom dijelu posljednje četvrtine, kada je Režić zabio za 59-59. Do kraja utakmice, Zadar je odigrao rutinirano te je u konačnici slavio 70-67.

Najbolji u redovima Zadra bio je Marko Car sa 21 postignutim košem, 11 je dodao Batur, a 10 Bilan. U redovima poraženog Splita, bolji od ostalih bio je Nikola Vujčić sa 17 ubačaja, 16 je dodao Subotić, a 14 danas sjajni Josip Sobin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.