NAJBOLJI NA TURNIRU U BEOGRADU
Marčinković: Zadovoljan sam svojom igrom, no uvijek se može bolje
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 25.9.2010 u 17:14.
ZDNews.hr

Pavle Marčinković Foto: ZadarSport (arhiva)


Nakon vrlo dobre turneje po Srbiji (dvije pobjede, nad Crvenom Zvezdom, Mega Vizurom, te poraz od Partizana), košarkaši Zadra nalaze se na turniru u Rijeci. Danas će izabranici Danijela Jusupa, bez ozlijeđenog prvog razigravača, Jakova Vladovića odigrati utakmicu s FMP-om. Uoči utakmice, razgovarali smo s Pavlom Marčinkovićem, jednim od najboljih igrača na turniru u Srbiji koji je svojim marljivim radom i dobrim igrama konačno izborio mjesto u početnoj petorci.

Završena je turneja po Srbiji, kakvi su tvoji dojmovi?

- Odabrali smo tri utakmice protiv kvalitetnih protivnika kako bi vidjeli gdje smo. Naravno da možemo biti zadovoljni sa dvije pobjede, ali i utakmica protiv Partizana vrlo je lako mogla završiti drugačije od rezultata kojim je završila, mogla je završiti našom pobjedom, no što je, tu je.

Nakon odlaska Greera, otvorilo se više prostora vama mlađim igračima, posebice na vanjskim pozicijama.

- Tako je, otvorilo se tu dosta više minuta za nas mlađe igrače. Mogu slobodno reći da samo se potrudili i da smo se to iskoristiti na što je moguće bolji način. Osobnom, nekim segmentima igre mogu biti zadovoljan, dok s druge strane postoje segmenti igre s kojima sam manje zadovoljan, no s marljivim radom, sve se da ispraviti.

Kakav je Brown igrač, kako se nosi sa 'težim' centrima?

- Mnogi su Brownu mnogi spočitavali visinu, koja je, istina, niža od ostalih klasičnih centara, no mislim da je on pokazao da se može ravnopravno boriti i s višim i "jačim" centrima. Osim toga, Brown je igrač koji ima i dosta mekanu ruku – za kraj će Marčinković.

Danas u Rijeci (18 sati) s FMP-om, turnir propušta Vladović

- Danas započinje turnir u Rijeci, imamo odraditi još te dvije utakmice. Naravno, nadamo se prolasku u finale – kazao je Marčinković. Dodajmo ovome kako prvi zadarski razigravač, Jakov Vladović, danas i sutra neće nastupiti na dvodnevnom turniru radi ozljede zgloba zadobivene na turniru u Beogradu. U 18 sati Zadar igra prvu utakmicu turnira s FMP-om.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.