KK ZADAR U NEMILIM PROBLEMIMA
Blokiran račun, prijeti isključenje vode, Greeru 167.000 kn
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 22.9.2010 u 16:20.
ZDNews.hr

Jazine Foto: ZadarSport (arhiva)


Porezna uprava blokirala račun kluba

Crni dan u KK Zadar nastavljen je s još jednom neugonom vijesti. Prvo se pojavila informacija kako će Ricardu Greeru KK Zadar morati isplatiti čak 167.000 kn za 15 dana provedenih u klubu, a druga je kako je porezna uprava blokirala račun KK Zadar, te se ne zna kada će se i na koji način djelatnicima kluba i igračima podmiriti dugovanja nastala u lanjskoj sezoni.
Košarkaškom klubu Zadar prijeti isključenje vode! Informacija je ovo koja se prije nekoliko dana pojavila u zadarskim kuloarima, a danas je i službeno potvrđena. Iako nam iz vodovoda nitko nije htio dati službenu izjavu, neslužbeno doznajemo kako je zadarski Vodovod na Trgovačkom sudu podnio tužbu provi Košarkaškog kluba Zadar, ali i Hrvatskog košarkaškog savez, zbog nepodmirenih računa za vodu.

Također, doznajemo i kako bi se KK Zadar trebala isključiti voda ukoliko u određenom roku ne podmire barem dio dugovanja koji premašuje cifru od čak 300 000 kuna. A da ruže ne cvatu ni u poslovanju kluba, potvrdio nam je i jedan djelatnik kluba. Naime, poznato je kako djelatnici kluba, točnije neki od njih, plaće nisu vidjeli i preko 6 mjeseci. Ovo je prvu put da jedan djelatnik/djelatnica kluba javno progovara o ovom problemu – Žalosno je da je klub pao na ovako niske grane. Neki od nas plaće nisu vidjeli mjesecima, a svakodnevno smo klubu na raspolaganju. Ne znamo što nam je činiti i ne očekujemo da će stvari krenuti na bolje – kazao je jedan od djelatnika/djelatnica KK Zadar, koji/koja je, naravno, želio/željela ostati anoniman/anoniman.

Direktor kluba koji je zadužen za financije i klupsko poslovanje, o ovim stvarima nije htio govoriti javno, iako smo ga pokušali dobiti nekoliko puta te čuti njegovu stranu priče. Poznato je i kako KK Zadar u svojim redovima, na platnoj listi ima mnoštvo trenera koji su pod ugovorima, a da stvar bude još apsurdnija, neki od njih primaju plaću iako ne vode, niti su prijavljeni u nekoj od selekcija omladinskog pogona!

I dok neki plaće primaju redovno, neki od djelatnika, kako smo već naveli, plaće nisu vidjeli i 6 mjeseci. Nažalost, ni o ovim stvarima javno ne želi govoriti direktor Mičić koji se, očito malo previše zaigrao na funkciji koju obnaša.

Greeru ide 167.000 kuna

Još jedna u nizu negativnih stvari u KK Zadar je i ta kako će klub, nažalost morati isplatiti dio ugovora Ricardu Greeru, igraču čiji je ugovor vrijedan čak 230 000 eura, a kojega su Zdenko Mičić, direktor i Danijel Jusup, trener, potjerali nakon poraza Zadra od Borik Puntamike u pripremnoj utakmici, te su ugovor razvrgnuli na štetu kluba. Kako doznajemo od izvora iz kluba, KK Zadar će Greeru isplatiti jednu plaću, točnije, 167.000 kuna, iako je ovaj u Zadru proveo svega petnaestak dana, što uključuje i odigrane tri pripremne utakmice. Tko će odgovarati za ovu štetu nanesenu klubu, nije poznato. Tko bi trebao, itekako je poznato. Tko neće, zna se.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.