HEGE I DALJE MUKU MUČI S OZLJEDAMA
Odlazi i Hrvoje Perinčić?
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 20.9.2010 u 17:54.
ZDNews.hr

Hrvoje Perinčić Foto: EZD


Zadrani u Beogradu

Košarkaši Zadra stigli su danas u glavni srpski grad gdje će od utorka do četvrtka odigrati tri pripremne utakmice, s Partizanom, Mega Vizurom i Crvenom Zvezdom. Upravo ove utakmice trebale bi, nakon poraza od Borika pokazati pravo stanje. Trener Zadra više je puta nakon poraza od Borika izjavljivao kako njegovi igrači nisu motivirani te kako ih je psihološki uzdrmao poraz od “mlađeg brata“.
Glavna tema u gradu košarke i tri dana nakon odigrane utakmice, poraz je košarkaša Zadra od “mlađeg brata“, Borik Puntamike u pripremnoj utakmici. Prvo su nezadovoljni trener i direktor, koji zajedno slažu momčad za nadolazeću sezonu, Danijel Jusup i Zdenko Mičić na vrlo ružan način potjerali najskuplju akviziciju Zadra u prijelaznom roku, Ricarda Greera bez ikakvog razloga, da bi se danas pojavio novi kandidat koji bi, prema neslužbenim informacijama, trebao napustiti redove Zadra.

O kome se radi, nije teško zaključiti. Zadarski krilni igrač i bivši kapetan, Hrvoje Perinčić, odlučio se vratiti kući i pomoći klubu u narednoj sezoni. No, zdravstveni problemi već sada predstavljaju veliki problem treneru Danijelu Jusupu, koji je u više navrata izjavljivao kako je Hrvoje tek na 50 do 60 posto svojih mogućnosti. Odlaskom Greera i možebitnim odlaskom Perinčića, pozicija krila u zadarskoj momčadi ostaje krnja.

U zamjenama za Perinčića i Greera, na poziciji trojke, izmjenjivali su se mladi Pavle Marčinković i Šime Olivari, koji do sada, ako ćemo biti objektivni, nisu dobili svoju priliku za dokazivanje. Upravo naredna sezona trebala bi biti prekretnica u karijeri obojice igrača, a da vrijede i da znajus loptom, obojica su pokazala u pripremnim utakmicama. S druge strane, Ivan Batur, mladi šuter, i dalje muku muči sa zdravljem. Medicinski je potpuno zdrav, no radi pretreniranosti i velikog iscrpljivanja, Batur danas nije u stanju potrčati dva kruga oko dvorane. Do kada će to biti tako, nije poznato.

Tko će platiti štetu nanesenu odlaskom Greera?

Na upit da li će se umjesto Greera dovesti novo pojačanje, trener Zadra odgovorio je kako to trenutno nije primarna stvar, dodao je i kako je normalno da tijekom sezone igrači odlaze i dolaze. Normalno je, samo se postavlja pitanje tko će platiti štetu nanesenu klubu odlaskom Ricarda Greera, čiji je ugovor vrijedan 230 000 eura. Podsjetimo, u svakom intervjuu za medije direktor i trener ističu kako je situacija teška i kako je svaka kuna bitna. Upravo ovim razbacivanjem i bahatim ponašanjem, najbolje su pokazali koliko im je stalo do kluba i klupskog novca. A da se radi o igraču velikih kvaliteta, Greer je sam dokazao nebrojeno puta. Sama tutula, MVP Francuskog prvenstva, čini se, zadarskoj “struci“ ne predstavlja ništa. Logičko pitanje se na kraju postavlja, ukoliko Mičić i Jusup uistinu uvidjeli kako se ne radi o dobrom igraču, zbog čega su za njega iskeširali čak 230 000 eura?

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.