ZDENKO MIČIĆ KONTRA TORNADA
Tornado želi na teleskopsku tribinu, Mičić ne da!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 17.9.2010 u 23:45.
ZDNews.hr

Tornado Foto: ZL


Uprava kluba bez Mičića i igrači lani podržala istu ideju!

Lani u travnju, četveročlana komisija s Brankom Ljubičićem, sadašnjim predsjednikom Dinom Perovićm, Rajkom Zurakom i Marijom Bebićem na čelu kluba javno je podržala ideju o prijelazu Tornada na teleskopsku tribinu. Znakovito je kako tada u klubu nije bio sadašnji direktor, Zdenko Mičić koji se jedini protivi ovoj Tornadovoj inicijativi. Podsjetimo, Tornado je lani u nekoliko utakmica, po odobrenju gore navedenih ljudi, bio na teleskopskoj tribini i nikad se nije dogodio niti jedan incident.Za istaknuti su i izjave tadašnjih igrača Zadra, Roka Stipčevića, Tomislava Ružića te Hrvoja Perića kako je ideja o prijelazu Tornada sa vrha dvorane na teleskopsku tribinu – odličan potez.
Košarkaška sezona još nije ni počela, a u Zadru već rastu tenzije između Uprave kluba i navijača. Inicijativa Tornada da se navijači presele na teleskopsku tribinu nije naišla na plodno tlo. Točnije, Zdenko Mičić, direktor kluba ne želi Tornado na teleskopskoj tribini u sljedećoj sezoni iako je četveročlana komisija koja je lani upravljala klubom Tornadu dala zeleno svijetlo što se tiče prelaska s vrha tribina bliže parketu.

Razgovarali smo s Jurom Pantalonom, tajnikom udruge navijača Tornado Zadar koji je u razgovoru za SportPlus kazao kako mu nije jasno zbog čega Zdenko Mičić, direktor KK Zadar, najvatrenije navijače ne želi bliže parketu, točnije, na teleskopskoj tribini. Pantalon je također kazao kako je praksa svugdje u Europi da navijači budu što bliže parketu radi pritiska i atmosfere. Razgovarali smo i s predsjednikom KK Zadar, Dinom Perovićem, koji nije htio komentirati cijelu situaciju, već je rekao kako će se još jednom sastati s navijačima u svrhu pronalaženja zajedničkog rješenja. Do direktora KK Zadar, Zdenka Mičića nije se moglo doći u protekla dva dana, no njegov stav kako Tornado ne može na teleskopsku tribinu očito se nije promijenio.

Jeste li vi zadovoljni trenutnim brojem prodanih pretplata za nadolazeću sezonu?

- Naravno da nismo zadovoljni, tko bi bio zadovoljan. No, to se moglo i očekivati s obzirom na loše rezultate kluba u lanjskoj sezoni i s obzirom na ambicije.

Pojavila se informacija da Tornado ove godine želi biti na teleskopskoj tribini, odmah uz parket?

- Već duže vrijeme intenzivno smo razmišljali o toj ideji. Želimo pomoći klubu na način da budemo bliže igračima i parketu. Nedavno su krenuli i pregovori s direktorom KK Zadar, Zdenkom Mičićem o tome da se Tornado preseli na teleskopski dio tribina, ali nažalost nismo naišli na pozitivan odgovor od strane Mičića.

Koji je bio direktorov izgovor?

- Mi i dalje ne znamo pravi razlog zašto se Tornado ne želi bliže parketu i igračima. Izmišljaju se neki nebulozni razlozi da je tribina teleskopska i da će se urušiti. No prava istina je ta da se ona može ojačati i onda ne bi bilo nikakvih problema. Zašto se to ne želi napraviti poznato je samo ljudima koji nas očito ne žele iz nekih svojih razloga blizu parketa. Svugdje u Europi su najvatreniji navijači uz parket, radi pritiska i bolje atmosfere, samo je očito u Zadru drugačija situacija – kaže Pantalon koji ima rješenje gdje smjestiti pretplatnike koji imaju godišnju kartu za dio na kojemu bi bio Tornado.

- U dvorani su četiri teleskopske tribine, ne jedna. Niti jedna od njih neće biti popunjena niti sa 30 posto, pa se pretplatnici bez ikakvih problema mogu premjestiti na drugi dio tribina – za kraj će tajnik Tornada, Josip Pantalon.

Svoje konkretno viđenje nije htio ponuditi predsjednik KK Zadr, Dino Perović. Kazao je samo kratko kako će se predstavnici kluba još jednom sastati s navijačima kako bi pronašli najbolje rješenje.

- Tornado na teleskopskoj tribini? Već smo obavili razgovore s predstavnicima navijačke skupine. Moram naglasiti kako postoje ljudi s pretplatom na tim tribinama i treba vidjeti što i kako bi bilo s njima. Da vam kažem, ne bih javno komentirao taj slučaj uopće. Izgleda da ćemo morat još jednom sjesti svi zajedno i naći zajedničko rješenje, jer druge nema – kazao je Perović.

Do press službe KK Zadar te direktora Zdenka Mičića danas se nije moglo doći, što je uobičajen slučaj. Direktorov stav koji je iznio pred samim predstavnicima navijača nije se promijenio doznali smo od izvora iz kluba, pa će tako on vjerojatno i dalje ustrajati na tome da se Tornado ne preseli u 'obiteljski vip'. Koji će biti daljnji potezi Tornada, ostaje nam za vidjeti.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.